Vleermuistocht woensdag 31 juli 2019

Foto: Natuurcentrum Veluwe Ede

Krijgt je ook de kriebels bij het lezen van het woord vleermuis? Denk je dan aan vleermuizen die menselijk bloed drinken of aan vleermuizen die in je haren vliegen? Niets is minder waar. Ga mee met de vleermuistocht en ervaar zelf dat dit allemaal fabels zijn.

Stil zitten in de schemering bij een ven en daar de watervleermuis zien overvliegen op zoek naar voedsel. De spectaculaire jachtvlucht van de rosse vleermuis boven een weiland. Of het geknisper van keverschilden tussen de kaken van laatvliegers in volle vlucht. Dat is de realiteit!

Voor aanvang kunnen deelnemers in het natuurcentrum een kopje koffie/thee of frisdrank kopen en aansluitend wordt een videofilm over het leven van de vleermuis vertoond. Na afloop van de videofilm is er ruime gelegenheid om vragen te stellen over de video en het leven van de vleermuizen. Daarna nemen deskundige gidsen de deelnemers mee naar de jachtgebieden van de vleermuizen in de directe omgeving. Met speciale apparatuur maken zij de echolocatiegeluiden van de vleermuizen hoorbaar.

Het kan wat modderig zijn, dus houdt hiermee rekening bij de keuze van de schoenen.

Vleermuiswerkgroep Gelderland en Natuurcentrum Veluwe organiseren deze vleermuistocht op woensdag 31 juli.

De tocht start om 20:00 uur en duurt ca. 3 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

De kosten van de Vleermuistocht zijn € 5,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze tocht is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden