Vollemaanswandeling op dinsdag 16 juli 2019

Full moon over Strabrecht
Foto: Natuurcentrum Veluwe Ede

Wandelen bij volle maan in het bos en op de heide geeft iets mystieks, maar ook verwondering. Er is namelijk meer te zien dan verwacht, maar er is zeker veel te horen. Niet alleen de kans op een roepende bosuil, maar ook -als het heel stil is- het geluid van wilde zwijnen, die knorrend en mopperend door het bos lopen op zoek naar voedsel. Het geluid van een ree, die reageert op vreemde geluiden en op onraad. Een opvliegende houtduif, maar misschien ook het gegak van overvliegende ganzen. Muizen, die ritselend door het gras lopen, en misschien loopt de vos voorbij.

Als de maan schijnt, weerkaatst het licht op de witte bast van de berken die eenzaam als een baken over de heide waken. De grillige vormen van de grove den tekenen een mooi silhouet bij maanlicht. Het blijft zeker bij volle maan, altijd weer spannend wat de natuur laat zien en horen ten opzichte van normaal “nachtlicht”.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op dinsdag 16 juli.

De wandeling start om 22:00 uur en duurt tot 23.59 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

De kosten van deze Vollemaanswandeling zijn € 8,50 p.p. voor volwassenen en € 7,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar. De prijs is inclusief een kop groentesoep met stokbrood en kruidenboter bij terugkomst.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

 

Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden