Wandelen tussen Bos en Heide

Foto: Natuur Centrum Veluwe Ede

Wandelen tussen Bos en Heide op zondag 16 en 30 juni 2019

De Edese en Ginkelse Heide, met de omliggende bossen vormen een belangrijke verbindingsschakel tussen de Veluwe en de Uiterwaarden langs de Rijn. Dit zuidelijke gedeelte van de Gelderse Vallei zal er voor moeten zorgen dat “Het hert tot aan de Rijn” kan komen.

Wandelend over de heide kunnen deelnemers genieten van eventuele mooie wolkenpartijen. Al lopend over de eeuwenoude hessenwegen vertelt de natuurgids over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied en waarom er een aarden wal aanwezig is. De leeuwerik, buizerd en de bonte specht zullen zich regelmatig laten zien.

Vragen als “Waarom ligt een akker hoger dan de heide?” Of “Hoe groeit een boom?” zullen worden beantwoord. Deelnemers gaan samen met de gids op zoek naar sporen van het edelhert, het zwijn en de das. Verschillende soorten naald- en loofbomen kom je onderweg tegen.

Ook de schaapskooi wordt tijdens deze wandeling bezocht. Daar kun je het Veluws schaap bekijken. Het Belgisch monument ter nagedachtenis aan het vluchtelingenkamp tijdens de eerste wereldoorlog zal tijdens de wandeling te zien zijn. Tevens worden enkele grafheuvels uit de Bronstijd bezocht.

 

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op: – zondag 16 en 30 juni. De wandeling start om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. De kosten van deze wandeling zijn € 5,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden