Herfstwandeling door De Sysselt

Foto: Arie de Knegt

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 24 november een herfstwandeling door bosgebied De Sysselt.

Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht. Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn kaal, waardoor het landschap en ook vogels beter zichtbaar zijn. En aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken. Tijdens deze excursie gaan deelnemers samen met de boswachter ontdekken hoe aan de takken te zien is welke boomsoort het is.

Start: 14.00 uur bij de ingang van het park aan de zuidzijde van De Sysselt. Duur ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p. kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06 – 14 968 813 of Wiebe Verbaan, tel. (0318) 611 947. Routebeschrijving: neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. Men komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats. Let op: wanneer men een zandpad oprijdt is men te ver doorgereden.

Nicole Burgers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden