Moeflonexpeditie op het Wekeromse Zand

Foto: Armand Fanchamps

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zij het stuifzand en het heidegebied levend en dynamisch.

Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien. De reden daarvoor is dat de moeflon zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in een bos schuilhoudt. Bovendien zijn er nauwelijks 250 van in Nederland.

Op zaterdag 20 oktober neemt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen liefhebbers mee op zoek naar de moeflons.

Start: 7.30 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Wiebe Verbaan, tel. (0318) 611 947, Eduard Barreveld, tel. 06 – 49 131 047 of Dirk van de Plaat, tel. 06 – 28 849 331.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden