Nachtzwaluwexcursie op het Wekeromse Zand

Foto: Ede.nieuws.nl

Wie de nachtzwaluw wil horen snorren kan op vrijdagavond 23 juni mee naar het Wekeromse Zand met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen.

De nachtzwaluw begint te jagen in de schemering, maakt vreemde geluiden die eerder aan krekels doen denken en tenslotte is zijn vlucht een mix van een uil met een vleermuis. Daarbij lijkt hij een beetje op een torenvalk. De vertaling van zijn wetenschappelijke naam is dan ook geitenmelker, een ongewone naam voor een vreemde vogel. Deze excursie is een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

Start: 21.00 uur op de parkeerplaats aan de Hoeverweg (afslag Wekeromseweg tussen Wekerom en Ede, bij de voormalige vuilnisbelt). Duur: ca. 2,5uur. Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar.

Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Wiebe Verbaan, tel. (0318) 611 947 of Anita Leeuwis, tel. 06 – 24 594 294.

Nicole Burgers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden