Vogelweekend in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Foto: Hoge Veluwe

Het vogelleven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is bijzonder rijk. Dat wordt gevierd met een heus Vogelweekend  in het weekeinde van 26 en 27 mei aanstaande.

Sommige vogelsoorten van De Hoge Veluwe zijn relatief makkelijk te spotten, terwijl voor het zien van andere een flinke dosis geluk nodig is. Het staat vast dat er ongeveer 100 vogelsoorten voorkomen in het Park, waaronder 17 op de Rode Lijst staan van bedreigde soorten. Welke vogels er te zien en te horen zijn, is altijd afhankelijk van het terrein en het jaargetijde. In mei is er in ieder geval altijd volop vogelactiviteit; geen toeval dus dat er voor dit tijdstip is gekozen.

Er zijn op beide dagen diverse excursies voor zowel de échte vogelaar als voor gezinnen. Daarnaast  zijn er verschillende interessante lezingen, gegeven door onder meer cabaretier/schrijver/vogelaar Hans Dorrestein, bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland Camilla Dreef en wereldrecordhouder vogels spotten Arjan Dwarshuis. En verder leuke kraampjes met diverse vogelactiviteiten, voor zowel jong als oud.

Natuurlijk ontbreekt het inmiddels bekende Vroege Vogelconcert niet. Dit concert wordt dit jaar uitgevoerd door mezzosopraan Mylou Mazali, sopraan Iris de Koomen en pianist Kimball Huijgens, en begint op zondag 27 mei in alle vroegte, om 6:00 uur. Het repertoire is gebaseerd op de vogelgezang en de overige geluiden in de natuur. Vanwege het vroege tijdstip is alleen ingang Otterlo vanaf 05.15 uur open.

Voor het volledige programma, zie de website: hogeveluwe.nl.

Praktische informatie:

Data: 26 en 27 mei 2018

Tijdstippen:
Vroege Vogelconcert: zondag 27 mei van 06:00 tot 08:00 uur
Vogelweekend: beide dagen van 12:00 tot 17:00 uur

Locaties:
Vroege Vogelconcert bij de fundamenten oude museum
Vogelweekend op de Picknickweide

Prijzen:
Vogelweekend: Gratis (excl. entree Park)
Vroege Vogelconcert: €5,- (excl. entree Park)
Wandelingen: Volwassenen €4, Kind 6-12 €2, (beide excl. entree Park), Beschermers gratis
Reserveren wandelingen en concert is verplicht

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden