Vogelzangexcursie Bennekomse Bos

Foto: Michael de Vries

Op zaterdag 17 maart organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een vogelzangexcursie. Er wordt gewandeld in het Bennekomse bos en natuurlijk wordt ook het Bennekomse Heitje niet overgeslagen. Het is altijd afwachten welke vogels zich zullen laten zien, maar bij een vogelzangexcursie gaat het natuurlijk ook in de eerste plaats om het geluid.

Na een korte, hevige en vooral late winter barst het voorjaar nu los. Merel, roodborst en winterkoning lieten zich al een poosje horen, maar nu zingen ook andere standvogels (dat zijn vogelsoorten die niet wegtrekken) zoals mezen, vinken en boomklevers.

Deze ochtendwandeling is heel geschikt voor beginnende vogelaars. Er zal aandacht worden besteed aan een vrij beperkt aantal soorten vogels.

Hoewel de herkenning op basis van het geluid centraal staat, kan een verrekijker toch handig zijn voor het geval de vogels zich ook willen laten bekijken.

Start om 7.00 uur vanaf de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan, nabij het koepeltje. (GPS-coördinaten 51 59 48.2 E 5 41 20.1.) De duur van de wandeling is ca. 2 uur. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen. Deelname is geheel gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

De gidsen zijn Hans Westendorp (tel 0318 – 418465) en Dico Wijma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden