“Bevlogen “ vogeldag in Ede

Foto: Michael de Vries

Zaterdag 2 december vond in de Reehorst in Ede, voor het tweede jaar op rij, de landelijke dag van SOVON plaats.

SOVON, dat staat voor “samenwerkende organisaties vogelonderzoek Nederland“ zet zich in voor Nederlandse vogels en brengen deze in kaart. Honderden vogelliefhebbers konden hun hart ophalen deze dag. Lezingen en presentaties volgden elkaar snel op in verschillende zalen van de Reehorst.

O.a. Ruben Smit, natuurfilmer en bekend van de bioscoop hit “De nieuwe wildernis“ en wereldvogelaar en Arjan Dwarshuis, die een jaar lang zoveel mogelijk vogelsoorten wereldwijd wist te spotten en regelmatig aanschuift bij Umberto Tan aan tafel, waren aanwezig.

Tussendoor waren ook workshops te bezoeken in kleinere zalen door o.a. bioloog Arnold van de Burg, die ook veel natuuronderzoek doet in Ede en omgeving. Ook Edese vogelschilder Elwin van der Kolk stelde zijn werk tentoon.

Verder konden de mensen genieten van vele stands: boeken, verrekijkers en informatieve stands werden druk bezocht door de aanwezigen. Met de hand gemaakte houten vogels op ware grootte deden bij menigeen de mond open vallen. Aan het eind van de middag ging vogel-liefhebbend Nederland weer naar huis en werd het rustiger in de Reehorst.

 

Michael de Vries

 

I

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden