Gazenbeek-avond in Lunteren

Foto-Louis-Fraanje
Foto: Ede.nieuws.nl

Natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje presenteert zijn nieuwste foto-presentatie op donderdag 5 oktober 2017.

“Naar buiten in het Binnenveld”

In zijn presentatie over het Binnenveld verteld natuurfotograaf Louis Fraanje u – in woord en beeld – het een en ander over het Binnenveld. Dit mooie natuurgebied, ligt tussen Ede, Bennekom, Wageningen, Veenendaal en Rhenen. Boerderijen met weilanden en maisakkers worden afgewisseld met, rijen knotbomen, populieren, elzensingels en hakhoutbosjes. Ook vinden wij er vogels van velerlei pluimage die zich hier ook echt thuis voelen.

Afwisselend landschap

Dwars door het Binnenveld loopt de Grift, die heet nu het Valleikanaal, dit water vormt de grens tussen het Utrechtse en Gelderse deel van het Binnenveld. Het gebied is al eeuwen het werkterrein van de boeren en nog steeds bewerken zij hun grond, melken er de koeien en houden er vleesvee om een boterham te verdienen. Hierdoor is een afwisselend landschap ontstaan dat aantrekkelijk is voor bijvoorbeeld vogels en in het bijzonder weidevogels, maar ook hazen en reeën voelen zich er thuis.

Kleine wildernis

Meestal gaat Fraanje ergens lekker op een hoogzit of in een schuilhut zitten en wacht dan geduldig wat er komen gaat. Vanaf zijn plekje heeft hij een weids uitzicht over het gebied, waar hier daar verspreid een aantal kleine bosjes liggen. In die bosjes verscholen vindt het reewild haar dekking. In de serie komen ook prachtige beelden voor van de Veensteeg, een groene kathedraal met oude populieren. Helaas is deze mooie steeg ten dode opgeschreven, maar in de serie laat Fraanje hem – als het ware – herleven.

Gratis toegang voor donateurs, vrijwilligers en mensen…die de Veluwe en het werk van de Jac. Gazenbeekstichting een warm hart toedragen!

Deze avond wordt georganiseerd in Partycentrum Floor Dorpsstraat 36 – 6741 AL Lunteren

19.30 uur: Zaal open

20.00 uur aanvang programma:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden