Bronsttochten – Natuurcentrum Veluwe Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Edelherten zijn overwegend schuwe dieren die vooral rust en ruimte nodig hebben. Zij vinden die rust en ruimte alleen nog op de Veluwe en bij de Oostvaardersplassen. Men moet de juiste plekken weten, en heel veel geduld hebben.

De periode september/oktober is een indrukwekkende tijd in de natuur.  De mannetjesherten doen in deze tijd veel moeite om indruk te maken op de hinden en op hun rivalen. Ook gaat de bronsttijd gepaard met veel imponeer- en dreiggedrag. Het burlen van de mannetjesherten galmt door de bossen. Om het bezit van hinden kan soms fel gevochten worden.

Een grote kans om dit alles te zien is er vanaf de wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van het Natuurcentrum.

De kansel biedt ruimte aan 45 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Vanaf de rand van het bos voert een “fluisterpad” naar de ingang van de kansel.

De excursies naar de wildkansel duren tot de schemering. Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de deelnemers onder begeleiding van de boswachter per fiets naar de wildkansel.

Wanneer liefhebbers aan een tocht willen deelnemen wordt men verzocht om de kleding aan te passen, d.w.z. géén lichte kleding te dragen en verdient het aanbeveling om een verrekijker mee te nemen. De tochten zijn niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert in september en oktober dagelijks bronsttochten op de volgende data: Zaterdag 2 september tot 18 oktober. Kijk op de agenda van Ede.nieuws.nl voor alle datums en aanvangstijden. :https://ede.nieuws.nl/evenementen/bronsttochten-natuurcentrum-veluwe-ede/

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

( een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze excursie zijn inclusief film en gebruik fiets, € 7,00 p.p. voor volwassenen en € 5,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.                                             Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden