MARE speelt Ze Bestaan Niet en Boiling Frog

Foto: Mare

Ook dit jaar staat toneelvereniging MARE uit Bennekom weer op de planken met twee totaal verschillende voorstellingen.

Op 14 en 29 maart spelen we de absurdistische voorstelling Ze Bestaan Niet van Jimmy Deegens in de Wilde Wereld in Wageningen. En op 15 en 16 april staan we in Cultura met de maatschappijkritische voorstelling Boiling Frog van Peter de Graef.

Ze Bestaat niet
Op een fictieve dag in een fictieve toekomst ploffen er op verschillende fictieve deurmatten, fictieve brieven. De ene groep zou visite krijgen en de andere groep zou op visite gaan. Een straf en een beloning. Een reddingsactie en een tegemoetkoming. Een fictieve oplossing voor een realistisch probleem.
Ze Bestaan Niet (nooit gedaan ook) toont een bijzondere dag uit het leven van Simone, vrouw op leeftijd, alleen maar niet eenzaam. Helaas voor haar draagt ze wel die stempel en wordt ze op die bijzondere dag in het zonnetje gezet. Jammer dat het bewolkt is.
Ze Bestaan Niet is een zwarte komedie met een scherpe maatschappelijke kanttekening en veel stijlbreuken over het absurdisme van ons mens zijn.
Dit toneelstuk is niet alleen geschreven door Jimmy Deegens: hij regisseert het ook.

Boiling Frog
Dit is een toneelstuk over de verwoestende kracht van de economie en de verslavende onvrede die dat aanwakkert. Over de familie Berkema die al 264 jaar in de keramiek zit. Over een hunkerende tuinman en het keukenmeisje met een vreselijk geheim. Ploeterende mensen met dichtgesnoerde kelen die vat proberen te krijgen op de samenleving en deze tijdsgeest. Een tragikomisch stuk over misvormde familiebanden en waarom een kikker, in langzaam opkokend water, verstijft en niet van zijn plek komt.
De regie is in handen van Hans Fuchs.

Meer informatie over deze voorstellingen en de kaartverkoop vindt u op www.mare-toneel.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen