Etsdemonstraties Guus Kuit in Galerie Zuid Harskamp

Foto: Anneke Kuit
Foto: Ede.nieuws.nl

Altijd al eens mee wil kijken over de schouder van een beeldend kunstenaar? Op 4 woensdagmidagen in augustus kan dat bij beeldend kunstenaar Guus Kuit.

Geïnteresseerde bezoekers zijn tussen 14.00 en 17.00 uur welkom in zijn atelier. Kuit demonstreert hoe een drogenaaldets gemaakt, afgedrukt en ingelijst wordt. Daarnaast vertelt hij over het ontstaan van deze aloude techniek.

Een ets wordt niet gemaakt met kwast op papier of doek, maar met een naald op een metalen plaat. Bij een drogenaaldets wordt een tekening in een metaalplaat gekrast. De groefjes worden hierna gevuld met een stijve inkt. Hierna legt men de geïnkte plaat op de etspers en wordt hij met een vochtig vel papier en een vilten lap afgedekt. Door de druk, die ontstaat als de plaat onder de pers door gaat, hecht de inkt zich aan het papier.

Guus Kuit geeft etsdemonstraties op woensdag 2, 9, 16 en 23 augustus. Tussen 14.00 en 17.00 uur is een ieder welkom in zijn atelier. Dit is te vinden op Molenweg 109 te Harskamp en bereikbaar via Galerie Zuid. De toegang en een kopje koffie zijn gratis. Voor meer informatie: www.galeriezuid.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden