Op 9 augustus orgelconcert Jan Hage

Jan Hage
Foto: Ede.nieuws.nl

Jan Hage, organist van de Domkerk te Utrecht, verzorgt woensdagavond 9 augustus het zesde zomeravond-orgelconcert in de Oude Kerk te Ede.

Jan Hage studeerde orgel bij Jan Welmers en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek, eveneens in Utrecht. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij won eerste prijzen op diverse nationale en internationale orgelconcoursen.

In 2006 ontving hij de médaille d’argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. In 2016 promoveerde hij tot doctor in de theologie met een dissertatie over de kerkmusicus Willem Mudde.

Op het programma staan werken van Jean-Adam Guilain (Suite du 4e Ton); Johann Sebastian Bach (‘Schmücke dich, o liebe Seele’ en Passacaglia in c-moll); Louis Vierne (Naïades); Léonce de Daint Martin (Paraphrase du psaume 136) en Henri Nibelle: (Carillon Orléanais).

Aanvang 20.00 uur, toegangsprijs: 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Organisatie: Comité Orgelconcerten Ede.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl

Grotestraat 58

Oude Kerk Ede

Schrijf je mee? Bericht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden