Handig voor vrouwen tijdens de Vierdaagse? Of zijn we het vergeten?

Foto: Ede.nieuws.nl

Beurzen zijn met name de plaatsen waar nieuwe ideeën op onschuldige bezoekers worden losgelaten. Zo ook de Plastuit voor vrouwen.

Ja heus, hij bestaat. Ooit jaren geleden op de huishoudbeurs in Amsterdam werd hij geïntroduceerd als de uitkomst voor het kunnen staan plassen voor vrouwen tijdens lange wandeltochten bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse.

Wij, een vijftal meiden die een dagje uit zijn en dus al goed in de stemming, staren verbijsterd naar het omhoog gehouden, op een opvouwen straaljager lijkend stukje karton. Je begrijpt dat we, dubbel lagen van het lachen. Zoals je van een serieuze standhoudster mag verwachten, krijgen we uitgebreid uitleg hoe het ding werkt. “Dit wordt een H I T” zegt de enthousiaste standhoudster. Onverschrokken voegt ze er nog aan toe:” Het is toch te gek voor woorden dat een vrouw allerlei standjes uit moet voeren om haar blaas te legen, in vergelijking met de heren die in no time hun weg kunnen vervolgen. “Nu daar hadden ze over na gedacht. Dit was de oplossing. Met het opgevouwen kartonnetje zou het een fluitje van een cent zijn om de plas te begeleiden. Heel eenvoudig, rits los, de broek iets laten zakken of de rok omhoog. Het tuitje hoog tussen de benen plaatsen en lossen maar. De hilarische stand die de dame aan neemt zorgt weer voor een uitgelaten lachbui bij de omstanders.

Na veel aandringen van de standhoudster die maar een mening is toegedaan: ”De aanhouder wint!”, kunnen we er bijna niet meer omheen om toe te geven het toch eens te proberen. Het idee, vooral met de vakantie in het vooruitzicht, niet meer te hoeven wachten tot een tankstation of wegrestaurant de verlossing zal brengen. Nog steeds Lacherig nemen we een pakketje met een paar proefexemplaren in ontvangst. Natuurlijk het is de Huishoudbeurs; Voor een klein bedrag kunnen we ook een feest exemplaar, roze met glitters, kopen. Tuurlijk als we toch bezig zijn, die er ook maar bij. Nu denk je natuurlijk; met zijn allen aan de slag om dat ding uit te proberen. Mis! Allemaal hebben we ze tezamen met vele andere producten mee naar huis gezeuld. Thuis hebben we in de beslotenheid van ieder onze eigen badkamer en/of toilet De Plastuit geprobeerd. Echt een succes was het volgens mij niet. Van de andere meiden heb ik tenminste geen enthousiaste reacties meer vernomen. Uiteindelijk is het pakketje in een la beland en ik kan me herinneren dat wanneer er een lange reis gepland stond het nog mee gereisd is in de tas maar nooit gebruikt.

Van nature ben ik iemand die nog weleens iets bewaard, je weet maar nooit waar het goed voor is. En zo komt het dat de Plastuit nog steeds in de zijkant van mijn toiletkastlaadje staat.

Het leuke van dit soort dingen bewaren is dat je zo nu en dan wat tegenkomt wat een vrolijke herinnering op roept. Ja de feest-Plastuit is er ook nog. Misschien mag ze dit jaar wel weer mee op vakantie. Of wat denk je van de Vierdaagse?

 

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden