Volop gezelligheid op de Valkse Dag op zaterdag 22 juli

Foto: Ede.nieuws.nl

Het is bijna zover. Op zaterdag 22 juli is er weer een Valkse Dag. En het wordt een gezellige dag met veel activiteiten voor jong en oud.

Zoals de Valkse Touwtrekwedstrijd, een heuse inloopballon van Ballonvaartcentrum Van Manen, schminken, een ballonnenclown, kleedjesmarkt, roofvogeldemonstratie, politiehondenshow, tientallen oldtimer tractoren en auto’s en een grote boerenmarkt. De moeite waard dus om een kijkje te komen nemen. Voor het geld hoef je het niet te laten. Het parkeren en de entree zijn gratis.

U bent welkom aan de Vijfsprong
Op de Vijfsprong, op het land van de familie De Vries aan de Hammerdijk, vindt ook dit jaar de Valkse dag plaats. Een prachtige locatie met genoeg ruimte. En dat is ook dit jaar echt nodig, want er is weer van alles bedacht om jong en oud te laten genieten in ons mooie buurtschap.

Gezellige dag voor iedereen
De kleine Valkeneesjes worden niet vergeten op deze dag. Er zijn voor kinderen diverse activiteiten. Zoals springkussens, optredens van een ballonnenclown, schminken en diverse spelletjes met een presentje. En dit jaar weer, wegens groot succes, is er een Valkse Kinder-Kleedjesmarkt. Speciaal voor kinderen tot 14 jaar.

 

Ook zijn er allerlei demonstraties te zien. Je kunt kijken bij de politiehondenshow en roofvogeldemonstratie. En wat dacht je van lopen in een heteluchtballon! Of doe zelf mee met de Valkse Zaagwedstrijd en Giertankslang hangen. Er zijn veel oldtimer tractoren en werktuigen te bewonderen. Er is dit jaar o.a. de mogelijkheid om met uw voertuig een evenwichtsproef uit te voeren en een stukje Valkse grond om te ploegen. Ook oldtimer auto’s zijn van harte welkom. Heeft u een oldtimer (tractor, auto of werktuig)? En wilt u die graag laten zien op De Valkse Dag? Meld u dan aan bij Jan-Willem van den Berg (Tel: 06-53942771).

Boerenmarkt met tientallen kramen
Op de boerenerfmarkt staan veel kramen. Wilt u zelf met uw waren op de markt komen staan en een kraam huren? Meld u aan bij Henk Wolswinkel ([email protected]).
Kom kijken naar de Valkse touwtrekwedstrijd
Natuurlijk is er dit jaar weer een Valkse touwtrekwedstrijd. Ook deze editie is er speciaal een categorie voor de jeugd. En om het nog spannender te maken, mogen ook teams van buiten De Valk meedoen. Teams kunnen zich aanmelden bij Bart Hazeleger (0318-469712) of mailen naar [email protected]

Programma
Om 10:00 uur begint De Valkse Dag.
De hele dag:
§ Boerenmarkt met tientallen kramen
§ Kinder Kleedjesmarkt
§ Valkse Zaagwedstrijd
§ Giertankslag hangen
§ Bekijken van oldtimer tractoren/auto’s en werktuigen
§ Vanaf 11:30 uur Valkse Touwtrekwedstrijd
§ Diverse raad&win-wedstrijden
§ Inloopballon Ballonvaartcentrum Van Manen
§ Pony rijden
§ Schminken
§ Ballonnenclown

Zeker niet te missen zijn de volgende onderdelen:
11.00 uur Roofvogeldemonstratie
11.30 uur Valkse Touwtrekwedstrijd
15.00 uur Politiehondenshow

Er is dus weer genoeg te zien en te beleven. Het programma is nog niet definitief. Houd de website en Facebook pagina (www.devalksedag.nl) in de gaten voor het laatste nieuws.

Gevraagd: Valkse vrijwilligers!
De Valkse dag kan alleen plaatsvinden met de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Wil je helpen op de Valkse Dag? De organisatoren zijn druk op zoek naar enthousiaste valkenezen die willen helpen als vrijwilliger op de dag zelf. Meld je aan via de website of bel één van de organisatoren.

Wilt u
§ Met uw oldtimer tractor, werktuig of auto komen? Meld u dan aan bij Jan-Willem van den Berg (Tel: 06-53942771)
§ Een kraam huren op de boerenmarkt? Of heeft u vragen over de markt? Stuur dan een mail naar Henk Wolswinkel [email protected]
§ Uw kind aanmelden voor de kleedjesmarkt? Neem dan contact op met Laurens Spruyt op (Tel: 06-19734220) of mail naar [email protected]
§ Meedoen met de Valkse Touwtrekwedstrijd? Of heeft u vragen over de wedstrijd? Bel Bart Hazeleger (Tel: 0318-469712) of stuur een mail naar: [email protected]

En natuurlijk kunt u kijken op de website www.valksedag.nl en facebookpagina voor de laatste nieuwtjes.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden