Huifkar ontdekkingstocht op de Ederheide

Foto: Ede.nieuws.nl

Op de heide nabij Ede, vindt op woensdag 26 juli 2017 met huifkarren een bijzondere natuurontdekkingstocht plaats. Op deze dag rijden de huifkarren, voortgetrokken door imposante Shire Horses, door de prachtige natuur van Ede.

Tot de horizon reikende heidevelden, de bossen met prachtige naald- en loofbomen, afgewisseld door vennen en landbouwgronden. Over zandpaden en historische wegen is dit een avontuurlijke manier om van de unieke natuur van Ede te genieten, maar ook te beleven. Natuurliefhebbers en de jonge avonturiers mogen deze avontuurlijke en natuurlijke huifkartocht niet missen. Deelnemers zullen dan merken dat men de natuur heel anders ervaart vanuit de huifkar.

Liefhebbers kunnen niet alleen van de huifkartocht genieten, maar ook van tal van activiteiten en bezienswaardigheden onderweg en bij het Natuurcentrum.

 

Iets wat leuk en bijzonder is:

  • Na vertrek vanaf het Natuurcentrum Veluwe rijdt de huifkar de Edese Heide op.
  • Vanaf het zandpad is de schaapskudde al te zien en wordt er gestopt bij de kudde Veluwse heideschapen. De schaapherder laat zien hoe goed de honden naar hem luisteren en hoe de honden de schapen die bij de kudde weglopen, weer terugbrengen. De herder vindt het leuk om allerlei vragen te beantwoorden over zijn werk, de honden en de schapen.
  • Halverwege de tocht wordt er gestopt tussen bos en heide. Daar worden een aantal leuke activiteiten aangeboden waarbij de natuur en wilde dieren/vogels een bijzondere rol spelen: een “Dieren- en Natuurspeurtocht” en “Kun jij net zo ver springen als één van de dieren uit het bos?”
  • Na deze inspanning klimt iedereen weer op de huifkar. Deze rijdt via het bos, langs het water en open velden weer terug naar het Natuurcentrum Veluwe.
  • Daar aangekomen kan iedereen tot 12 jaar het speurtochtformulier inleveren. Op vrijdag 28 juli 2017 om 13.00 uur vindt er een trekking plaats in 3 leeftijdscategorieën: kinderen t/m 6 jaar, van 7 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Voor iedere categorie worden 3 leuke prijzen beschikbaar gesteld. We heten iedereen dan ook van harte welkom om bij de trekking aanwezig te zijn.

 

Bij het Natuurcentrum Veluwe is van alles te doen en te beleven o.a. bewonderen van het diorama waar veel wilde dieren en vogels staan opgesteld die in het bos en op de heide van Ede en omgeving voorkomen. De prachtige natuurtuin van 7500 vierkante meter! Deze tuin wordt ieder jaar steeds mooier. Er staan fruitbomen en inheemse wilde planten en struiken.  De bosvijver waar de kikkers wegspringen van de bladen van de waterplanten. Er staan bijenkasten met bijenvolken die zorgen voor heerlijke heidehoning. Maar je kunt er ook heerlijk verstoppertje spelen.

Bij het Natuurcentrum Veluwe kan iedereen genieten van een kop koffie/thee, frisdrank en een versnapering.

 

Het Natuurcentrum Veluwe organiseert naast vele activiteiten zoals wandel- en fietstochten, in de maanden april t/m oktober iedere week meerdere excursies naar de wildkansel “De Hindekamp”.

Vanaf begin september tot ruim halverwege oktober zijn er dagelijks bronsttochten. Zowel bij wildkansel- als bronsttochten is de kans enorm groot dan men oog in oog komt te staan met het Veluwse wild zoals edelherten, wilde zwijnen, vossen en reeën. Maar ook foerageren er regelmatig dassen, roofvogels, hazen en zangvogels.

 

Indien nieuwsgierig geworden naar aanleiding van het bovenstaande, dan moet men zich beslist aanmelden voor deze huifkartocht op woensdag 26 juli 2017.

De huifkarren zullen vertrekken om 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en de laatste om 15.00 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

 

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

(een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede )

De kosten zijn € 7,50 p.p. voor volwassenen en € 6,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

 

Voor deelname aan dit evenement is reserveren noodzakelijk.                                                                         Dit kan via de website : www.natuurcentrumveluwe.nl

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden