Kabouterwandeling op woensdag 19 juli bij Natuurcentrum Veluwe

Foto: Ede.nieuws.nl

In chaotische tijden tot 500, heeft de kabouter zich in Europa verspreid. Maar exacte gegevens ontbreken helaas. De kabouters vinden geschiedschrijving niet belangrijk, althans ze doen alsof. Waarschijnlijker is het dat zij bepaalde boeken voor ons geheim gehouden hebben.

Er zijn boerderij- en molenkabouters, tuinkabouters, duinkabouters en boskabouters.

De grootste concentratie boskabouters treft men aan op de Veluwe. De voetafdrukken die de kabouter achterlaat zijn karakteristiek voor wie ze vinden kan. Hij maakt tijdens het lopen slim gebruik van steentjes, harde stukjes grond, mos, dennennaalden die geen afdruk achterlaten. Wanneer hij merkt dat hij gevolgd wordt zal hij zeker een onderaardse gang opzoeken en geheel uit het zicht verdwijnen. Een listig hulpmiddel zijn de laarzen waarvan de zolen het reliëf van een vogelpoot vertonen. Ze zijn ook erg ijdel. Als men een beukenblaadje op de grond ziet liggen met in het midden een heldere druppel spuug, dan is er een kabouter langs gekomen die er van een afstandje op gespuugd heeft als bewijs dat hij het nog kon.

Het Natuurcentrum kan niet garanderen, dat men niet wordt aangevallen door een woedende kabouter(verzekering hiervoor is niet mogelijk). Wil men meer horen over het wel en wee van de boskabouter, ga dan mee met de kabouterwandelingen. De boswachter is een echte kabouterkenner en kan veel vertellen.

 

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze kabouterwandeling op de volgende datum : woensdag 19 juli – start om 14:00 uur.

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten voor deze excursie zijn € 5,00 p.p. voor volwassenen  en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website :  www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden