Rondleiding landgoed Kernhem Ede

Foto: Ede.nieuws

Vier de zomer, kom genieten van het landgoed en loop mee met de gids van Stichting  Recreatie Veluwe-Vallei over landgoed Kernhem te Ede op woensdag 12 juli 2017.

De rondleiding begint om: 14.30 uur. Start voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N 224) te Ede. Toegangsprijs: volwassenen € 5,00 p.p.,kinderen € 4,00 p.p.

Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt 1 ½ uur.

Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar. Hoe zag het vroegere huis eruit, wat was de functie van Kernhem, wie woonden er, waarom zijn er wandellanen. Wat is de Vissekom en de Hanepol?

Welke paddenstoelen kweekt men op zorgboerderij Makandra en wat zijn Brandrode koeien. Waarom heeft de Gemeente Ede het landgoed laten herstellen. Genoeg vragen en veel antwoorden.

Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider u alles over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin, het vleermuis reservaat. Op het erf van een boerderij bekijken we de oudste boom in de regio.

Na afloop is gelegenheid koffie/thee te drinken voor eigen rekening in het voormalige koetshuis, nu pannenkoekenhuis “Kernhem”.

Aanmelden: VVV Ede, Molenstraat 45, 6711 AW Ede, [email protected], tel. 0318 – 61 44 44 of ter plaatste bij de rondleider.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden