Een wandeling door de Grotestraat en de tijd. Een zomer project van SRVV

Grotestraat Ede rond 1915
Foto: Ede.nieuws.nl

Is het centrum van Ede wel het centrum? Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien is? Ga dan mee met de gidsen van SRVV op deze Edese ontdekkingstocht op donderdag 6 juli 2017.

Tegenwoordig is het centrum van Ede bekend maar ooit, begin 1900, was de situatie wel anders. De Bospoort was het centrum.

Hier stonden Gemeentehuis en politiebureau, waren de winkels te vinden en werd de weekmarkt gehouden in de straat met de naam Grotestraat, nu Not. Fischerstraat. De route van de Grotestraat week af de van de huidige route, de straatnaam en de huisnummers zijn meerdere keren veranderd. Langzaam maar zeker verhuisde het centrum naar de huidige locatie.

Grotestraat Ede rond 1915

Wat overblijft is een selectie van de vele verhalen, historische panden, oud Ede in het centrum, een wandeling door de tijd die eindigt in het huidige centrum, de nieuwe route van de Grotestraat.

Grotestraat-Ede 1920

Nieuwsgierig naar dit verhaal over Ede toen en nu, ga dan mee met de rondleiding.

Iedere donderdagmiddag van 29 juni t/m 14 september 2017.

Start: 14.00 uur, Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede.

Aanmelden bij VVV Ede, 0318 – 61 44 44 of ter plekke bij de gids.

Kosten € 6,00 pp., dit is inclusief het boekje “Bijou Bospoort”.

Tevens kan de expositie “Grotestraat, een wandeling door de tijd” georganiseerd door het Historisch Museum Ede in Cultura bezocht worden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden