Pop-up Festival een weekend lang in Ede-centrum

Foto: Edwin Nieuwstraten
Foto: Ede.nieuws.nl

De straten van Ede zijn vanaf vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni het podium voor het Pop-up Festival. Vanuit het niets wordt publiek op verschillende plekken in de stad verrast met theater, muziek, beeldende kunst en kunstinstallaties.

Zo’n dertig acts zullen verspreid over drie dagen door het hele centrum opduiken. ‘Het is bedoeld om op een heel verrassende manier het publiek te bereiken, een publiek dat normaal gesproken niet direct met kunst in aanraking hoeft te komen’, zegt artistiek leider Arno Setz. De optredens vinden plaats in de openbare ruimte en vaak op onverwachte plekken. In winkels, op daken, in parkeergarages overal kan het publiek een act tegenkomen. Iedere act speelt twee uur en verplaatst zich door Ede-Centrum. Op zondag 25 juni is de afsluiting op het Museumplein van 16.00 uur tot 18.00 uur. De bekende Edese band ‘Ludduvudduh’ sluit het festival af en de Pop-up act met de meeste impact ontvangt uit handen van een vakkundige jury de Pop-up Wisselbokaal.

Pop-up ouderen dag
Op 14 juni j.l. is de aftrap geweest van het Pop-up Festival met de jaarlijkse Pop-up ouderen dag. In Bennekom zong Willeke Alberti in locatie Walraven van Opella voor meer dan 120 ouderen met dementie. Een geweldige en indrukwekkende middag. Met sponsorbijdragen van particulieren en bedrijven is dit voor elkaar gekomen.

Kunst en cultuur uit de regio
Dit weekend is de kunst en cultuur uit de regio Ede aan de beurt om voor verrassing en ontroering te zorgen. Edese kunstenaars, stadsdichters, zang- en dansgroepen, klassieke muzikanten, een bigband, een kinderkoor, een saxofoon kwartet, het kan zomaar voor je neus verschijnen als je door het centrum loopt dit weekend.
Verenigingen, kunstenaars, dansgroepen, raku-stokers, ouderen, jongeren, zanggroepen, filmers, iedereen kon zich een paar maanden geleden aanmelden voor het Popup Festival. Gezamenlijk werd gezocht naar een verrassende manier waarop een pop-up act vormgegeven kan worden. Soms in samenwerking met een andere act. Wat dacht je van een optreden in de pashokjes bij de Sting. Of een onverwachte saxofoon performance in een lift? Of zoals afgelopen jaar, een optreden in de ‘geluidskist’. Een enorme kist met kijkgaten waar het publiek op af stormde om te weten wat voor muziek, zang of lawaai uit de kist kwam.
Het Pop-up Festival is een feest om mee te maken en bovenal: Kunst voor iedereen! Kijk op www.popupfestival.nl voor meer informatie en het programma.

 

Straatfestivalweekend Ede
Het Pop-up Festival is onderdeel van het Straatfestivalweekend Ede dat van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni plaats vind in het centrum van Ede. Ook onderdeel van dit festival is het Zomerbries Festival. Festival ZomerBries Ede is een muziek-, theater-, kunst- literatuur-en dansfestival en is te beleven op zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur rond de Oude Kerk.

 

Met vriendelijke groet,

Arno Setz

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden