CineMec: de mooiste encore opera’s Zomerprogramma

Foto: Ede.nieuws.nl

Komend najaar begint het nieuwe operaseizoen 2017-2018 van The Metropolitan Opera New York. Deze prachtopera’s zijn live bij CineMec op het grote doek te bewonderen.

Operaliefhebbers die niet zo lang kunnen wachten, genieten deze zomer van de beste encore opera’s uit afgelopen seizoenen. In de zomermaanden vertoont CineMec vier herhalingen van The Met. De eerste encore opera, Les Pêcheurs de Perles van Bizet, is op zondag 16 juli te zien.

Encore opera’s bij CineMec

Sinds 2006 presenteert The Metropolitan Opera in New York (‘The Met’) via de satelliet wereldwijd opera’s in de bioscoop. Volgens traditie komen de beste opera-artiesten en fraaiste ensceneringen haarscherp in beeld en voldoet het geluid aan de hoogste eisen.

Deze zomer ziet u vier encore opera’s uit afgelopen seizoenen. Naast Les Pêcheurs de Perles (‘De Parelvissers’) met tenor Matthew Polenzani, ziet u op zondag 6 augustus de herhaling van Macbeth. Shakespeare’s verhaal is bewerkt door Verdi met operaster Anna Netrebko als Macbeth. Nabucco, eveneens van Verdi, was afgelopen seizoen bij CineMec te zien.

Wegens grote belangstelling wordt deze opera op zondag 27 augustus herhaald. Zondag 17 september worden operaliefhebbers verrast met een van ’s werelds succesvolste opera’s: Carmen. De productie van Richard Eyre uit 2010 uitgevoerd door The Met staat opnieuw bij CineMec op het programma. Voor meer informatie over de encore opera’s bij CineMec gaat u naar ‘events’ op onze website.

Verkoop nieuw operaseizoen gestart

De verkoop van het nieuwe seizoen 2017-2018 is gestart. U kunt nu uw tickets bestellen zodat u verzekerd bent van de beste plaatsen. Extra voordelig van opera genieten? Met het Pathé/ CineMec jaar of halfjaar abonnement kunt u profiteren van een speciaal tarief. Ga naar de website voor meer informatie. Anders dan voorgaande jaren worden de live en encore voorstelling niet meer in hetzelfde weekend vertoond. Op de website treft u alle opera’s met bijbehorende data.

Op de hoogte blijven van opera? Musicus en operakenner Maarten-Jan Dongelmans blogt op blog.cinemec.nl over opera’s bij CineMec.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden