Expositie ‘Beeldend in Beeld’ in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

 Van 24 juni  tot en met 9 juli exposeren Gea Breeschoten en Biek van Galen in Huis Kernhem met schilderijen en bronzen en stenen beelden.

Gea Breeschoten zocht aanvankelijk naar een eigen manier om gevoel en emotie te vertalen naar beeld en kleur. Eerst in olieverf, later ook in acrylverf. Enkele jaren geleden besloot zij ook driedimensionaal te gaan werken. Het maandenlange proces van modelleren in de zachte was, het gieten in brons en het ciseleren en patineren van het harde brons, fascineert haar. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een aantal abstracte bronzen beelden.


Biek van Galen maakte kennis met beeldende kunst tijdens zijn opleiding Grafische Vormgeving. Later volgde hij, naast zijn reguliere baan, zes jaar lang lessen in beeldhouwen. Daarbij ontstond zijn passie voor het ruimtelijk vormen en ontdekte hij de zeggingskracht van de verschillende steensoorten.

 

Aanvankelijk werkte hij volgens een vooraf geschetst plan, maar in zijn recente werk laat hij zich inspireren door de beschikbare steen. Het uiteindelijke beeld ontstaat dan vaak pas tijdens het maakproces. Het is voor hem een uitdaging om in weerbarstige materialen emoties tot uiting te brengen.

Gea en Biek zijn samen actief in de commissies Beeldend Veenendaal en Kunstroute Veenendaal, beide onderdeel van Kunstplatform Veenendaal. Biek maakt daarnaast deel uit van kunstenaarscollectief 14Karaats.

Een aantal maanden geleden besloten zij om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan voor deze overzichtsexpositie, getiteld ‘Beeldend in Beeld’.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl, www.geabreeschoten.nl  en www.beeldenvanbiek.com

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden