De strijd met de bijna lege tubes tandpasta

Foto: Ede.nieuws.nl

Al lang ligt er een nieuwe tube tandpasta te wachten tot hij aan de beurt is. Maar deze wil maar niet leeg. En ik ben zuinig, per slot heb ik iedere gram van de inhoud betaald en die wil ik gebruiken ook.

Nu wil het geval dat laatst op de tv, ik als kijker weer eens gepamperd werd met handige tips. Het ging als volgt; “Wilt u een tube helemaal leeg maken, zo verkondigde de stem achter de handen die een bijna lege tube vasthouden, dan dient u van onder aan de tube deze op te rollen. Kijk dat doen we zo.” Het scherm laat zien hoe met twee handen de tube keurig opgerold wordt en jawel er komt aan de voorkant nog een restje pasta uit.

Fantastisch denk ik. Maar wist je dat nog niet dan? Mijn overgrootmoeder deed het al zo. Bij overlevering tijdens de opvoeding al aan mij geleerd. Dat leert blijkbaar niet elke moeder haar kind. Gezien de bemoeienis op tv. Leuk hoor dit soort tips. Helaas is deze mevrouw niet de enige die dit soort wijsheden filtert op de media. Tot mijn ontsteltenis krijg ik dagelijks van dit soort filmpjes te zien. Tegenwoordig heten ze een blog. Op facebook of anders. Volgens sommigen wordt er nog aardig mee verdient ook. Ik geloof dat ik iets gemist heb. Misschien moet ik mijn levenservaringen wat betreft handige oplossingen ook maar eens gaan spuien over de media. Doodsimpele dingen die eigenlijk zo logisch zijn als maar kan.

Nu zegt u; als je er last van hebt waarom kijk je er dan naar. Klik weg. Ja, helemaal gelijk, maar ik heb nog wel, facebook. Ooit ben ik ermee begonnen omdat ik via dat medium ooms, tantes, neven en nichten en verdere familie en vrienden, waar ik geen regelmatig contact mee heb, voorbij zie komen. Nieuwsgierig?! Nee hoor, zij zetten toch alleen maar op hun site wat ze kwijt willen. En willen we meer contact is er altijd nog de PB. Waar is, dat ik sinds ik op facebook ben vaker even iets van hen mee krijg wat ik anders misschien niet geweten had. Zelf zet ik er alleen iets op als ik echt wil dat iedereen het weet. Nooit iets persoonlijks. Dat is dan nu een tip van mij.

Maar ik dwaal af. De tubes. Vanmorgen had ik het dus weer nu, jawel, met drie tubes die moeiten gaven. Mijn gezicht crème, mijn voeten crème en nog steeds de tandpasta dus. Het gaat hier wel om de plastic voorgevormde tubes. Je weet wel die tubes die acuut terugspringen. Zoals me geleerd is rol ik de tube keurig naar beneden. Niets. Met beide handen duw ik het laatste stukje plat naar de uitgang van de tube mond en FLATS, te laat …nog voor ik mijn vinger bij het tuitje heb vliegt het laatste restje door de stevige druk uit de tube zo in de wasbak. Zo ook de andere twee tubes het ene beland op mijn kaptafel de andere op de grond. GRRRRR dat heb ik weer.

Geef mij maar die metalen tubes terug. Die kun je zonder dit soort ongelukjes netjes oprollen en leeg duwen tot de laatste drup. Hopelijk krijg ik ooit nog eens de handigheid te pakken. Of ik moet afstand doen van het laatste restje.

Succes met jullie tubes.

 

Vriendelijke groet juffrouw Raadgever.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden