Expositie “Gelderland in de kunst” opent in Galerie Zuid Harskamp

Foto: Ede.nieuws.nl

Harskamp. Tien kunstenaars nemen deel aan de nieuwe tentoonstelling in Galerie Zuid. Ze lieten zich inspireren door Gelderse landschappen, dieren en mensen.

Mandy Nellestein(Ede) zet haar onderwerpen met grote aandacht en precisie op doek of papier. Met olieverf schildert ze bijvoorbeeld Konikpaarden die langs de Gelderse rivieren te vinden zijn. Ze zet de paarden met gevoel voor sfeer, stofuitdrukking en verhouding op natuurlijke wijze neer.

Het bronzen beeld “vrije vogel”van Anne-Marie Perquin(Beek) ontstond naar aanleiding van een krantenartikel waarin de bezorgdheid over loslopende kippen, i.v.m. de vogelgriep, werd uitgesproken. In april waren de “Vrije vogels” weer legaal welkom in onze provincie en haar beeld is nu voor het eerst te zien op deze tentoonstelling.

In de schilderijen van Nicolette Arens(Apeldoorn) is haar grafische opleiding zichtbaar. Met rake lijnen en vlakken zet ze haar onderwerpen geordend op het doek. Door een helder kleurgebruik te combineren met een vereenvoudigde vormentaal komt haar idee duidelijk en aangenaam uit de verf.

Arend Slotboom(Terschuur) bouwt zijn schilderijen op met forse streken. Laag over laag brengt hij diepte en structuur aan. Hier en daar komen ze als gebeeldhouwd uit olieverf op je over. Door de huid van het schilderij en de gelaagde kleuropbouw weet hij de sfeer van bijvoorbeeld het rivierenland op bijzondere manier weer te geven.

Jolien van Es, Salman Ezzammoury, Guus Kuit, Jopie Nellestein, Jopie van Veldhuijzen en Greet van Viegen maken het tiental kunstenaars vol. Tot en met 2 september kan men deze expositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.(van 9 t/m 25 juni is de expositie gesloten)

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden