Americana muziek van Diftong bij Dante

Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 1 juni opent Cultureel café Dante haar deuren weer voor een heerlijke avond vol muziek, cultuur en kunst.

Singer-songwriter Robbert  Meijer opent de avond. Na aan de Herman  Brood-academie te hebben gerockt en in verschillende pop-punk bands gespeeld te hebben vond hij het tijd om de stillere kant  van zijn repertoire op te zoeken. Vanavond brengt hij eigen geschreven nummers ten gehore.

Hierna is het woord aan Kees Kuiphof, gids op het Park Hoge Veluwe. In het Park wordt deze zomer een fietsexcursie langs verschillende kunstwerken georganiseerd. Aan de hand van foto`s bespreekt Kees vanavond een aantal van die beelden.

Daarna weer  muziek, nu van muzikant  Diftong . American style folk en rock worden moeiteloos gemixed tot een unieke eigen sound, waarbij de poëzie altijd centraal staat. De band  bestaat uit: Diftong: akoestische gitaar en zang, JeeWee Donkers: elektrische gitaar, lap steel en mandoline, Peter Holen: keyboard en accordeon en Ingeborg van Schaijk: zang.  Zij zullen de avond ook afsluiten.

Arno Setz komt vertellen over  het  Pop-up festival, dat 23, 24 en 25 juni in Ede zal plaatsvinden. En columniste Larissa verhoeff zal op haar eigen ludieke wijze een beeld schetsen van de actualiteit.

Vanavond ook aandacht voor de komende ` Dante in de Kuil`.  De culturele picknick/openluchtfestival van Dante dat zondag 2 juli in het Openluchttheater plaats vindt.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, Molenstraat  45. Het programma start om 20.15.uur en zal rond 22.45 uur eindigen. De volgende Dante is zondagmiddag 2 juli in het Openluchttheate

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden