Poep…

Foto: Ede.nieuws.nl

In onze gemeente is er tussen de huizenblokken, bewust, een ruimte vrijgelaten. Men pleegt dit een sociale ruimte te noemen. Wat ik ervan begrepen heb is dat het de bedoeling is dat hier sociale contacten van aanwonende buren onderhouden kunnen worden.

De ruimten liggen beschut achter de schuurtjes dus uit het zicht van de straat en de huizen. Je zou er in de zomer zelfs wat tuinstoelen neer kunnen zetten om de gezelligheid te bevorderen.

Helaas zie ik dagelijks hondenbezitters met een opgelucht gezicht tussen de huizen vandaan komen. Meestal mensen die niet aanwonende zijn. Vrolijk voortstappend met de hond keurig aan de lijn. Het straalt ervan af; gelukkig niemand heeft hét gezien.

Nu denk je “wat hebben we niet gezien?” Wacht ik leg het uit. Opvalt is dat de ‘baas’ niet zwaait met een blauw of bruin zakje, wat getuigd van een vers gedraaide dol van hun speelkameraad op vier pootjes. Die jammer genoeg zelf niet in staat is ‘door te trekken’. Deze baas heeft het dus ook ontdekt; deze heerlijke plaats, waar, klopt, nergens een bordje verboden voor honden te zien is, maar ook geen waar honden uitlaat plaats op staat. En je dus ongezien je hond uit kunt laten. En hij of zij is niet de enige.

Zo uit het zicht van aller oog, hoef je dus je poep niet op te ruimen. TOP. Hoezo sociaal.

Dat er daarna een sociaal gesprek tussen buurvrouwen of -mannen boven die heerlijke plek plaats gaat vinden komt niet in de, laten we maar noemen, hondenliefhebber op. Ik moet er niet aan denken als het straks weer warm weer wordt.

Dat er later die dag een groepje kinderen over het gras of het pleintje rennen kunnen ze al helemaal niet bedenken.

Toch zijn er die wel hun best doen. Zeker. Voor al die hondenbezitters die zich nu aangesproken voelen zou ik willen zeggen; Het is heel sociaal om in het vervolg je hond in je eigen tuintje uit te laten en direct de poep in de daarvoor bestemde bak te mikken. Daarna ga je lekker een eind wandelen met je trouwe viervoeter. Nu kun je zelfs je hond laten spelen met andere honden tijdens je sociale contacten. Als iedereen het nu eens zo aan zou pakken dat heeft een groot voordeel.

In je eigen tuintje dus. Als je het beestje dit van jongs af aan leert, hoef je nooit meer met stress op pad. De poep ligt immers al veilig in je eigen bak. Niks hondenpoep op plekken uit het zicht of midden op straat. O, ja….neem voor de zekerheid toch een zakje en een mini schepje mee, je weet nooit.

 

Vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden