Bennekomse Night of the Proms op 20 mei 2017

Foto: Margriet Veenendaal
Foto: Ede.nieuws.nl

Een Bennekomse Night of the Proms. Dat is wat de organisatoren van een Benefietconcert op zaterdag 20 mei voor ogen hebben. Het gemengde koor The New Creation uit Ede-, muziekvereniging OBK, gastkoor Voice-Male uit Bennekom, een selectie van The Pipes en Bags of the British Legion en een aantal solisten- waaronder sopraan Tineke Rosenboom en bariton Rob Hazenberg- verzorgen deze unieke muzikale avond in de DVO-hal aan de Achterstraat in Bennekom.

Joke Overeem en Erik Zeillemaker zijn namens Rotaryclub Bennekom en het Koor The New Creation de initiatiefnemers van dit bijzondere concert met de titel ‘Be a gift to the world’.

Hun doel is om een sfeervolle muzikale avond te organiseren die op meerdere fronten goed doet. ‘Sowieso willen we dat de bezoekers een prachtige gevarieerde muzikale avond hebben en dat ze zingend naar huis gaan. Daarnaast willen wij dat de opbrengst van deze Benefietavond ten goede komt aan mensen die het nodig hebben. Een deel van het geld gaat naar De Baronie in Bennekom, een afdeling waar mensen wonen met psychiatrische beperkingen. Een ander deel gaat naar de verbetering van verloskundige voorzieningen voor baby’s in een Ghanees ziekenhuis (Bawku)’, aldus Joke Overeem.

Verrassingen

De voorbereidingen voor het bijzondere concert zijn in volle gang. De DVO-hal wordt die avond omgetoverd tot een heuse concertzaal met plek voor achthonderd bezoekers. Er wordt druk gerepeteerd. Het muzikale programma is zeer gevarieerd: filmmuziek, klassiek, gospel maar ook popmuziek zoals van de Beatles en ABBA. Alles komt voorbij’, zo belooft Erik. Ook treden er solisten op, waaronder de in Bennekom opgegroeide Tineke Roseboom. ‘En…’, klinkt het veelbelovend. ‘we hebben voor alle aanwezigen enkele verrassingen in petto.’

Joke ziet ernaar uit dat de muziek herinneringen doet herleven en de uitvoering zowel de muzikanten als de bezoekers een glinstering in de ogen geeft! ‘De koren, het orkest, de band en de solisten zijn er klaar voor en hebben er zin in! Met support van diverse ondernemers, bedrijven en veel vrijwilligers wordt het een spetterende muzikale beleving met een knallende afsluiting.’

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden