Expositie ‘Verdraaid!’ in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws

Van 13 mei tot en met 28 mei exposeren Willy de Heer en Mineke Brinkman in Huis Kernhem met fotografie, zeefdrukken en bronzen beelden.

De expositie ‘Verdraaid!’ is een samenwerking tussen twee eigenzinnige kunstenaars.

Willy de Heer transformeert de kwetsbare eigenschappen van textiele materialen naar krachtige bronzen beelden. De eenvoud van vorm, licht en ruimte speelt daarbij een grote rol. De uitdaging om van draad een beeld te creëren, blijft haar inspireren en verwonderen. “Het resultaat is altijd weer verdraaid verrassend”, aldus De Heer. De beelden zijn uniek en uitgevoerd in brons.

Willy Brinkman toont met haar fotografie de schoonheid van schaduw en licht. Zij maakt de foto’s met een digitale camera bij direct zonlicht en print ze vervolgens op aquarelpapier.

Brinkman: “De spontane ‘schriftuur’ van het licht, die pas zichtbaar wordt wanneer het zonlicht door iets wordt tegen gehouden, gebroken of gereflecteerd, heb ik vastgelegd. De verdraaide werkelijkheid van verstilde beelden, die zich onverwacht manifesteert, blijft mij fascineren.”

Haar zeefdrukken zijn vervaardigd met krijtverf, structuurverf, goudpigment en gedrukt op (aquarel)papier.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 14 mei van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl, en www.willydeheer.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden