Oe Hoe

Foto: Ede.nieuws.nl

Zwart-wit zijn ze, de Reuze Panda Beren Wu Wen en Xing Ya die deze week na een lange reis uit China, in het Ouwehands dierenpark te Rhenen aan kwamen.

Het park is een prachtig gebouw en een grote bezienswaardigheid rijker.  Gefeliciteerd allemaal. Kosten noch moeiten zijn gespaard om deze zwart /witte ‘knuffelberen’ het naar de zin te maken.

O ja, dit waren wel de voorwaarden om de ‘beestjes’ in Nederland mogen te ontvangen. Lang bleef het onzeker, maar het is gelukt.  Ja het is gelukt ze zijn er, en bijna heel Nederland leeft mee.  Eindelijk kunnen we Reuze Panda’s in levenden lijve zien. Helaas slapen ze veel, soms 23 uur per etmaal maar dat is een bijkomstigheid.

Een poosje terug las ik dat er twee Reuzen Panda’s uit een speciaal opvangpark in China aan Nederland cadeau gegeven waren.   Een cadeautje???   Nu hoor ik zeggen dat er elk jaar een flinke donatie aan het park in China overgemaakt moet worden om deze, zo symbolische dieren, hier überhaupt te mogen hebben. Ook zal er controle blijven over het wel en wee van de dieren. Als er succes is met de voortplanting en er is een kleintje, dan gaat dat ook extra donatie kosten. Ook gaan de dieren na een periode weer terug naar het land van herkomst.

Je snapt dat ik, zittend voor de tv van de ene verbazing in de andere verbijstering rol.

Een enthousiaste directeur overtuigd me ervan dat zijn jongensdroom eindelijk in vervulling is gekomen en dat hij het graag met ons wil delen.

Wat superaardig, ja toch, we mogen meedelen in zijn vreugde. Hartelijk worden wij, de kijkers uitgenodigd binnenkort een kijkje te komen nemen. Maar nog even geduld, eerst hebben de Reuze Panda’s een periode van afzondering en gewenning nodig, daarna mogen ze naar buiten.  Het wordt een geweldige trekker.

Geheel tegen mijn zin bekruipt me een naar gevoel.  Die enorme bedragen……. Oe Hoe moet dat terug verdiend worden. Als je kunt rekenen dan weet je, dat wordt mee betalen aan de verplichte donatie. Of verpest ik nu de vreugde, want dat wil ik echt niet.  Maar toch!

 

Panda’s kijken dat willen wij ook. En we gaan kijken, natuurlijk. Spannend, met z’n allen in de rij, om te parkeren, voor de kassa en voor het prachtige gebouw. Alles om uiteindelijk Wu Wen en Xing Ya, de Reuze Panda’s te aanschouwen.

Even rekenen.  Oei, ze willen allemaal mee!

Als troost heb ik gisteren eerst maar in een bekende winkelketen Reuze Panda Beren knuffelbeestjes gekocht.

Voorlopig zijn de dieren er nog, toch…

 

Vriendelijke groet juffrouw Raadgever

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden