Nou ja……Eindelijk het voorjaar is begonnen

Foto: Ede.nieuws.nl

Eindelijk het voorjaar is begonnen.  Vanmiddag voor het eerst de strandstoel in de achtertuin uit zijn winterjas gehaald. Het zonnetje is lekker warm in dat beschutte hokje. Boek en een kopje thee erbij, ik voel me een prinses, maar helaas…..

Mijn uitzicht is verre van een kasteeltuin.  Wat ik ook geprobeerd heb, het gaat niet lukken. De grote spelbreker is….de gemeente.

“Hu” denk je nu vast!  Ja, de gemeente.  Sinds kort hebben ze mijn, postzegel tuintje “opgesierd” met een vierde container. Alles in het kader van de gescheiden afval verzameling.  Het gevolg is dat ik het ‘prachtige’ uitzicht heb op een viertal, strak in het gelid staande containers.  Mag ik u voorstellen aan mijn tuin genoten?

Nr. 1: Groot, 240 liter, en groen met een oranje deksel – zijn naam is Plastic.

Nr. 2: Iets kleiner, 140 liter, en helemaal bruin- zijn naam is Groente, Fruit en Tuin.

Nr. 3: Zelfde maat,140 liter, en groen met een zwart deksel-zijn naam is Rest.

Nr. 4: De laatste in de rij, 140 liter, ook groen maar met een blauw deksel- zijn naam is Papier.

Gezamenlijk nemen ze een flink stuk tuin in beslag. Buiten de tuin zetten—geen optie. In het schuurtje ook al niet. Waar moeten dan de fietsen.

Natuurlijk, het milieu, de natuur en het nageslacht – daar moeten we een beetje veel zuinig op zijn.  Helemaal mee eens. Maar al met al worden we opgezadeld met ongenode gasten in de tuin. Nog een geluk dat we ze niet allemaal van koffie en thee moeten voorzien. Wel vragen ze regelmatig om een verfrissende douche. Dat dan weer wel.

Toch vraag ik me af: Zou de gemeente een “grondhuur /uitzichtvervuiling vergoeding” geven voor de ingeleverde stukken tuingrond en uitzicht? Ja, nu zeg je, hallo ”het is je eigen afval”. Helemaal waar. Maar al die, soms drie dubbel, ingepakte producten ik word er niet blij van en heb ik er ook niet om gevraagd. Dus meer opletten geblazen bij het inkopen dan maar.

Voorlopig zal ik aan mijn vier tuin maatjes moeten wennen, of ik nu wil of niet. Jullie de groeten aan jullie bakken en denk maar zo; gedeelde smart is halve smart.

 

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden