Schitterend concert Pluskoor in de Beatrixkerk

Foto: Ede.nieuws.nl

Het was spannend of alle kaarten verkocht zouden zijn en dat bleek het geval. Een groep van ongeveer 35 mensen was al een half uur voor het begin van het concert in de kerk om onder leiding van de dirigent het koraal ” Just as I am” uit Olivet to Calvary van Maunder in te studeren.

En om half 4 begon het concert voor een volle kerk. De voorzitter heette het publiek hartelijk welkom en daarna zong het koor met de solisten Reza Ranjazmay tenor en Hans Scholing bas delen uit Olivet to Calvary. Vooral de March to Calvary, uitgevoerd door een deel van het koor, was indrukwekkend door hun zuivere toongeving en mooi gestileerde uitvoering. Na de mars verplaatste het hele koor zich van achterin de kerk naar de voorkant en kon men genieten van delen uit Die Sieben Letzten W├Ârte van Joseph Haydn.

De solisten Claudia Wijers sopraan en Anne van Tilburg alt vormden daarin een mooi kwartet met de tenor en bas. De tenor viel op doorzien volle en sterke stem en alle gedeelten die ze als kwartet zongen klonken zeer overtuigend. Het koor zong met een duidelijke dynamiek van piano tot zelfs fortissimo en de begeleiding van het ensemble Flair bestaande uit zes blazers gaf op toepasselijke wijze begeleiding aan zowel Maunder als Haydn. Ook de pianiste speelde zeer muzikaal. Er werd met veel enthousiasme gemusiceerd en dat werd door het publiek zeer gewaardeerd. Er werd met veel aandacht geluisterd en na het concert langdurig geapplaudisseerd. Het hele concert was in buitengewone goede handen bij de dirigent, Arno Vree, die de algehele regie had en het beste uit het koor en de solisten wist te halen.

Voor het Pluskoor Gelderse Vallei was het de tweede keer dat het optrad in de Beatrixkerk en het zal volgende jaar bij het eerste lustrum van hun bestaan hier weer optreden met een uitvoering van Dido en Aeneas en nog meer Engelstalige muziek.

Annemarie ten Have.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden