Jong talent zingt Mattheuspassie van Bach op vrijdag 14 april in Bennekom

Foto: Ede.nieuws.nl

Een unieke uitvoering van de Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach in Gereformeerde kerk De Brink in Bennekom. Goede Vrijdag, 14 april 2017, zal Koorschool Midden-Gelderland een bijzondere lunchuitvoering geven van de Mattheuspassie van J.S. Bach. Bijzonder, omdat een koor van ruim 60 talentvolle zangeressen en zangers in de leeftijd van 6 tot 30 jaar, vrijwel de hele passie in de hertaling van Jan Rot zal zingen

Medewerking wordt verleend door de professionele solisten Erik Janse als Evangelist, Berend Eijkhout als Jezus, Maike van der Wiel, Raghna Wissink, Ruben Olthof en Stephan Neijenhuis en leerlingen van de Koorschool. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Het Nederlands Begeleidingsorkest en organist Dick Meijer. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Albert Wissink.

De hertaling van de Matthäus Passion door Jan Rot biedt een maatschappelijke kijk op het lijdensverhaal. De toegankelijkheid van het werk wordt hiermee enorm vergroot. Een indrukwekkende uitvoering die niet gemist mag worden.

Het concert is een lunchuitvoering op Goede Vrijdag. De dag aan de vooravond van Pasen waarvoor J.S. Bach destijds het werk schreef, de dag die symbool staat voor het herdenken en herinneren van het lijden en sterven van Jezus, – ook voor niet-gelovigen een verhaal en boodschap vol spiritualiteit en compassie -.

De vorm en het tijdstip van uitvoering is zo gekozen dat het einde van onze Mattheuspassie samenvalt met de tijd die traditioneel in veel kerken het moment van sterven van Jezus aanduidt, 15.00 uur. Na het eerste deel is de lunch en daarna vervolgen we het tweede deel.

Brinkstraat 39, Bennekom

Gereformeerde Kerk De Brink

Bennekom

Van 11.45 tot 15.00 uur

Toegangsprijzen voorverkoop ( www.koorschoolgelderland.nl)

Toegang volwassenen: € 27,50

Toegang scholieren en studenten € 17,50

Toegang kinderen t/m 12 jaar € 5,00

Eenvoudige lunch: € 8,25 ( te reserveren tot 6 april)

Lunchbuffet: € 13,50 ( te reserveren tot 6 april)

Kaarten aan de kassa zijn € 2,50 duurder,

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden