Manager voor samenwerking Airbornegemeenten is Hedwig Kauffman

Foto: Roeland Foekens

De Airbornegemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum, ondertekenden vorig jaar op 17 september samen met het Vfonds en de provincie Gelderland een intentieverklaring.

Met als doel het intensiever samenwerken om zo het verhaal van de Slag om Arnhem krachtiger uit te dragen en gedurende het hele jaar meer inwoners en bezoekers van de regio te interesseren voor de geschiedenis van de Slag om Arnhem.

Airborneregio

De vier gemeenten hebben gezamenlijk Hedwig Kauffman aangesteld als manager Airborneregio om aan deze samenwerking invulling te geven.

De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) en de Slag om Arnhem groeit nog altijd. De Airborneregio ontvangt jaarlijks een grote stroom belangstellenden, nabestaanden en toeristen uit binnen en buitenland. Voor de bezoekers bestaat een breed aanbod aan herdenkingen, musea, evenementen en thema-routes. Vele organisaties, professionals en vrijwilligers maken dat mogelijk.

Een intensievere samenwerking versterkt wat er allemaal al is. Een verdere afstemming van het aanbod en samenwerking in promotie en marketing zorgen er voor dat het verhaal nog krachtiger verteld kan worden. Daarnaast is intensieve samenwerking nodig om invulling te geven aan het herdenken in de tijd dat de veteranen zullen zijn weggevallen.

Samenwerking

De nu aangestelde manager Airborneregio krijgt als taak de onderlinge samenwerking te intensiveren door programma’s op elkaar af te stemmen en samenwerkingsrelaties te verstevigen binnen en buiten de regio. Daarnaast zal ze werken aan een plan voor versterking van de communicatie en marketing.

Als eerste aanspreekpunt voor deze samenwerking zal Hedwig zich inzetten om het netwerk sterker te maken en uit te breiden. De vier gemeenten blijven daarnaast nauw betrokken bij de organisaties en activiteiten in hun eigen gemeenten.

Hedwig Kauffman komt uit Oosterbeek en heeft als organisatieadviseur een ruime ervaring binnen de publieke sector en de non-profit, vooral op sociaal en cultureel gebied. Na gewerkt te hebben bij een aantal grote adviesbureaus, werkt zij inmiddels al een aantal jaren als zelfstandige. In haar werk is ze gericht op het samenbrengen van verschillende belangen en laten participeren van mensen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden