Sinterklaas is weer in het land!

Sinterklaas weer in het land.
Sinterklaas weer in het land.
Foto: Ede.nieuws.nl

Het was even spannend of Sinterklaas wel in Gorinchem zou aankomen, nadat hij in het Sinterklaasjournaal had gezegd dat hij daar helemaal niet naartoe zou varen. In eerste instantie zou de Stoomboot ook niet in Gorinchem aanleggen, maar bij Slot Loevestein een stukje verderop.

Gelukkig verscheen Sinterklaas toch in Gorinchem, waar maar liefst 15000 kinderen vol verwachting stonden te wachten. Na zijn aankomst trok Sinterklaas snel het land in en vertrok hij in het begin van de middag al naar Ede.

Op het Museumplein in Ede werd Sinterklaas zaterdagmiddag hartelijk ontvangen door burgemeester Verhulst en kinderburgemeester Lucie Tempelman. Ondanks het slechte weer was het druk op het plein en waren er veel enthousiaste kinderen aanwezig. De Sint was blij om alle kinderen van Ede weer te zien tijdens zijn intocht naar het Centrum van Ede. Het was weer een spannende en feestelijke intocht van Sinterklaas in het land.

Daarnaast bracht Sinterklaas ook een bezoek aan de dorpen in de gemeente Ede. De kinderen moesten nog even geduld hebben, maar zodra de Sint arriveerde, was het feest compleet en waren de kinderen dolblij.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen