Duik in de wereld van voedsel met Louise Fresco bij Cultura op 4 oktober

Cultura Ede
Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Hou je vast, want op 4 oktober komt niemand minder dan Louise Fresco naar Cultura voor een lezing over haar nieuwe boek “Ons voedsel”. Dit is je kans om in de boeiende gedachten van Fresco te duiken. Want hoe gaan we met z’n allen die 8 miljard mensen van nu én de verwachte 10 miljard in de toekomst voeden?

Bestuursvoorzitter WUR

Louise O. Fresco is een topwetenschapper, auteur en voedselanalist. Ze heeft meerdere boeken op haar naam staan, waaronder “Hamburgers in het paradijs,” “De kosmopolieten,” “De utopisten,” en “De idealisten.” Met haar ervaring als voormalig bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research heeft ze diepgaande kennis van voedsel en duurzaamheid. Louise Fresco heeft haar hele leven gewijd aan de studie van voedsel. Of ze nu denkt, de wetenschap bedrijft of schrijft, haar missie is glashelder: hoe krijgen we die groeiende wereldbevolking aan het eten?

Optimistisch boek

In “Ons voedsel” neemt Fresco ons mee op een persoonlijke reis en bespreekt ze de prangende kwesties van vandaag. Reizen, gerechten, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kunst die haar inspireert vormen aanleiding tot associaties en vragen. In “Ons voedsel” komt alles aan de orde: schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte, en uiteindelijk de verhouding tussen de mens en de planeet. Het is een optimistisch boek over de verhalen achter iedere maaltijd. Een geëngageerde en prachtig geschreven getuigenis van een leven waar voedsel, datgene wat niemand onverschillig kan laten, als een rode draad doorheen loopt.

Ticketinformatie

Tijdens deze speciale avond kun je het boek kopen en een handtekening van Louise bemachtigen, want Boek en Buro, die de lezing samen met Cultura organiseert, zet een boekentafel op. De avond begint om 20.00 uur en een kaartje is €8,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via cultura-ede.nl/louise-fresco

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen