Expositie ‘De 8-en, ritmes en structuren’ in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws

Expositie ‘De 8-en, ritmes en structuren’ in Huis Kernhem

Van 1 april tot en met 17 april exposeren Josée Wuyts en Frans de Groot in Huis Kernhem met schilderijen en grafiek. Het thema van deze tentoonstelling is de ‘8’,  in combinatie met ritmes en structuren.

Josée Wuyts werkt vanuit abstracte typografische en geometrische vormen. Kenmerkend in haar werk zijn symmetrie, asymmetrie en heldere kleurvlakken. Voor Josée is de ‘8’ als het ware de beweging van twee cirkels.

Typerend voor het werk van Frans Groot is de eindeloze herhaling van atypische vormen, evenals reliëf en aantasting. De aangetaste structuren ontstaan dankzij zijn directe benadering. Zijn ‘8 ‘ is robuust.

Beide kunstenaars werken sinds 1990 aan diverse grafische projecten en het was al geruime tijd een wens om hun grote schilderijen in samenhang met hun prenten te exposeren.

Op deze wijze verweven de componenten van beiden zich. Er ontstaat een verbinding in beelden en er ontstaan nieuwe ritmes, gelaagd en transparant in een nieuw collageachtig beeld.

Op zondag 2 april om 15.00 uur zal grafisch vormgever en kunstliefhebber Jan Mommers het openingswoord spreken.

De expositie is geopend op zaterdagen, zondagen, en op tweede paasdag, van 12.00 – 17.00 uur, alleen op zondag 9 april van 14.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zie ook: www.kernhem.nl en www.wuyts-degroot.exto.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden