27e AmateurXpositie in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

We sluiten het kalenderjaar 2020 traditiegetrouw af met de AmateurXpositie, de 27e editie alweer!

De expositie start op 12 december 2020. 

Als altijd zijn er voor de AmateurXpositie vijftig plaatsen beschikbaar. In de voorbije week konden kandidaten zich daarvoor opgeven. ,,Binnen de kortste keren hadden wij daarvoor genoeg aanmeldingen. Daarom kunnen wij weer voor de komende periode een expositie inrichten. Aanstaande maandag kunnen de deelnemers hun spullen inleveren.”

JURY De expositie is vanaf zaterdag 12 december tot en met zondag 3 januari 2021 op alle zaterdag en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur te bekijken. Jury tijdens de expositie is ook het publiek. ,,Daarnaast hebben wij een deskundigenjury. Onafhankelijk van elkaar gaan beide jury’s kijken welke inzending het meest gewaardeerd wordt. De smaak van het publiek en de deskundigen loopt vaak uiteen. Het wordt weer spannend wat er nu weer uitkomt.”

,,Als Huis Kernhem zijn wij heel blij, dat we de expositie al zevenentwintig jaar kunnen houden. En dat er zoveel enthousiasme is om eraan deel te nemen. Het is ook gewoon moedig, dat mensen hun werkstuk aan de wereld durven tonen. Het is gewoon mooi dat ieder jaar zo’n grote groep enthousiast is om dat te doen,” vindt Benschop.

JAZZ Zondag 6 december wordt er in Huis Kernhem ook weer een jazzconcert gehouden.

Dan is er aandacht voor het project ‘Latin Journey’. ,,De speciale gast is de Nederlandse trompettist van Venezolaanse afkomst, Michael Simon. Hij is onder meer bekend van Fra Fra Sound en de groepen van Gerardo Rosales. Geboren in het Venezolaanse kuststadje Cardon speelde Michael vanaf zijn zesde jaar samen met zijn musicerende broers. Recentelijk genoot hij internationale bekendheid door zijn samenwerking met Maleisische en Taiwanese artiesten, waarmee Michael onder meer op Borneo Jazz Festival, Taipei Jazz Festival en het Red Light Jazz Festival in Amsterdam heeft gestaan.”

In december is er in Huis Kernhem geen klassiek concert. De organisatie van alle evenementen in Huis Kernhem gaat niet allemaal vanzelf, weet Ted Benschop. ,,Onze stichting draait volledig op vrijwilligers. We zijn ontzettend blij met de enorme inspanning van alle vrijwilligers. Als mensen in de gelegenheid zijn om mee te werken aan de werkzaamheden van de stichting zijn zij van harte welkom. Zij kunnen ons vinden op de website en zich daar aanmelden als vrijwilliger.”

 

Home

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden