Het Nederlands Tegelmuseum zoekt bestuursleden (m/v)

Foto: Tegelmuseum Otterlo

Het Nederlands Tegelmuseum is met jaarlijks 8.000 bezoekers een uniek en actief museum in Otterlo. In het Nederlands Tegelmuseum komen vijf eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis samen op een ogenschijnlijk eenvoudig product: de tegel. Sinds 2018 zijn de topstukken uit de tegelcollectie van Helene Kröller-Müller in het museum te zien. Dit is mogelijk dankzij een langdurige bruikleen van het nabijgelegen Kröller-Müller Museum.

Het bestuur bestaat uit 5 leden en heeft een praktische stijl van besturen. De leden van het bestuur doen dit onbezoldigd. Het museum werkt volgens de governance code cultuur 2019.

Het museum zoekt:

een penningmeester met een financieel-zakelijke achtergrond

algemene bestuursleden

Voor beide functies geldt dat affiniteit met de culturele sector een pre is. De kandidaten beschikken over een nuchtere en onafhankelijke kijk op museale zaken en willen zich met veel enthousiasme inzetten voor het museum.

Onze bestuursleden:

beoordelen het algemeen, artistiek en zakelijk beleid van het museum. De directeur en de conservator bereiden dat beleid voor en voeren het uit;

zijn betrokken bij en enthousiast over de visie van het Nederlands Tegelmuseum en dragen dit ook uit;

hebben periodiek overleg met de directie over koers, organisatie en algemene zaken;

vervullen af en toe representatieve taken bij lokale belanghouders;

vergaderen circa 6 keer per jaar.

Wij bieden:

Een enthousiast en betrokken team;

Drie gedreven collega bestuursleden met elk een eigen domein van expertise;

Een bijzonder museum dat ervoor zorgt dat een Nederlandse klassieker niet verloren gaat.

Interesse?

Stuur uw reactie en cv voor 1 december 2020 naar de directeur van het museum Eric Mackay ([email protected]). Hij geeft u ook graag aanvullende informatie.

Over het Nederlands Tegelmuseum

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Al wandelend door het museum ontvouwt zich de geschiedenis en de herkomst van de tegel. Van de opkomst tussen 1580 en 1625, via de latere schaalvergroting door het ontstaan van meer tegelbakkerijen tot en met de invloed van industriële technieken.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden