Programma online bijeenkomst over erfvogels 27 oktober

Steenuil
Foto: Henk van de Burg

Wilt u uw erf meer geschikt maken voor erfvogels? Vindt u het leuk om meer te weten over het boerenerf en over steenuilen en kerkuilen? Of bent u benieuwd wat uilenvrijwilligers doen?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Levend Landschap Bennekom-De Kraats, vrijwilligers en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. En vindt plaats op dinsdagavond 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

Wilt u uw erf meer geschikt maken voor erfvogels? Vindt u het leuk om meer te weten over het boerenerf en over steenuilen en kerkuilen? Of bent u benieuwd wat uilenvrijwilligers doen? Dan bent u van harte welkom op deze digitale bijeenkomst over erfvogels met speciale aandacht voor kerk- en steenuilen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl, kijk onder het kopje Activiteiten > Biodiversiteit.

U krijgt voorafgaand aan de bijeenkomst van ons een mail waarmee we u informeren over hoe u kunt deelnemen. Ook bieden we u van tevoren een test-mogelijkheid aan om het digitale vergaderen uit te proberen.

Programma online bijeenkomst over erfvogels 27 oktober

Tijdens de bijeenkomst vertelt erfvogeldeskundige en steenuilvrijwilliger Henk van Paassen over het boerenerf en de vogels die hier thuishoren zoals steenuil, kerkuil, zwaluwen, mussen en andere zangvogels. Ook geeft hij tips hoe particulieren hun eigen erf beter in kunnen richten voor erfvogels. Kerkuilenvrijwilliger Jaap van de Streek geeft een presentatie speciaal over het leven van kerkuilen en hoe je ze kunt helpen.

Ook wordt ingegaan op de rol van vrijwilligers bij de bescherming van uilen in samenwerking met STONE en de Kerkuilenwerkgroep Nederland. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol bij het vergroten van het voedselaanbod en de schuil- en nestgelegenheid. Op het eind van de bijeenkomst kunnen nieuwe vrijwilligers zich aanmelden om Henk en Jaap te ondersteunen bij hun vrijwilligerswerk.

Subsidiemogelijkheden voor uilennestkasten en beplanting op erven

Aan het eind van de bijeenkomst kunnen erfeigenaren met interesse in beplanting en/of een uilennestkast zich aanmelden. Zij kunnen ook een afspraak maken voor een erfbezoek. Dan komt een landschapsbeheerder van de gemeente Ede en/of een uilenvrijwilliger langs voor een mondeling advies om het erf aantrekkelijker te maken voor erfvogels en met name uilen. Denk aan de aanleg van uilvriendelijke beplanting zoals hoogstamfruitbomen en heggen en het vergroten van het voedselaanbod en de schuil- en nestgelegenheid voor erfvogels op het perceel. Bij de gemeente Ede zijn er subsidiemogelijkheden voor particuliere grondeigenaren voor aanschaf van beplanting en nestkasten voor uilen.

Het project Levend Landschap Ede wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de Provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Activiteiten > Vrijwilligerswerk.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden