NIEUW | KOORSCHOOL MIDDEN-GELDERLAND

Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

De Koorschool Midden-Gelderland uit Ede, een nationaal en internationaal bekende zangopleiding voor kinderen vanaf 5 jaar en voor jongvolwassenen tot 30 jaar, heeft per 1 september haar intrek genomen in Cultura. Koorschool Midden-Gelderland is met meer dan 20 jaar hoog niveau een mooie aanvulling in ons lesaanbod.

De Koorschool is ook geen onbekende voor het publiek van Cultura; een tiental jaren heeft het rond kerst voor volle zalen gezorgd tijdens de muziektheatervoorstellingen, zoals musicals en de laatste jaren tijdens de uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en de Messiah van G.F. Handel, enzovoort. Steeds met eigen koor en solisten en begeleid door een professioneel ensemble of symfonisch orkest.

De Koorschool biedt haar lessen aan op:

Dinsdag

16.30 – 17.45 uur de kooropleiding voor kinderen van 6-7 jaar

17.45 – 19.00 uur het Kinderkoor voor kinderen van 8 – 12 jaar en 1x per twee weken op donderdag op dezelfde tijd

18.00 – 19.15/30 uur het Tienerkoor voor 12- 16 jarigen en èlke donderdag om dezelfde tijd

Donderdag

De extra lessen hiervoor genoemd en het Jeugdkoor voor jong volwassenen van 16 – 23 jaar (19.45 – 21.15 / 21.30 uur).

Zondag

Eenmaal in de twee a drie weken komt het Kamerkoor met jongeren in de leeftijd van 23-30 jaar bij elkaar.

Er zijn geen audities, elk kind of jongere is welkom om een aantal weken op proef mee te doen. De Koorschool is een klassieke opleiding, dat wil zeggen dat leerlingen tot 16 jaar naast de ontwikkeling van de eigen stem (zonder elektronische versterking) ook in een ensemble zingen en daarnaast van blad leren zingen, noten leren lezen, werken aan podiumpresentatie enzovoort.

Het repertoire reikt van a capella composities tot begeleide werken door een piano, een ritmisch ensemble of groot symfonisch orkest, van leuk kinderlied-repertoire dat goed is voor de taal-, stem- en muzikale ontwikkeling tot musicalrepertoire, uitvoeringen van muziektheater, of de grote wereldberoemde klassieke werken. De eigen muzikale ontwikkeling van de leerlingen staat voorop. De koren treden op nationaal en internationaal bekende podia op zoals het Concertgebouw in Amsterdam of theaters en concertzalen tijdens hun reizen naar Turkije, Bosnie, Duitsland, Belgie enzovoort.

Zie www.koorschoolgelderland.nl of voor vragen  [email protected] of 06 10 777 339 (Albert Wissink, artistiek leider)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden