Avondwandeling en fietstocht langs de Grebbelinie

Foto: Vos

Op dinsdag 1 september wordt door vrijwilligers van de Stichting “Grebbelinie in het vizier wederom een avondwandeling georganiseerd langs delen van de Grebbelinie.  Deze avondwandelingen vinden plaats op iedere eerste dinsdag van de maanden (nu nog) september tot en met oktober.

Er wordt getracht iedere wandeling een thema mee te geven. Het thema voor de maand september is kazematten, bunkers en loopgraven.

De startlocatie is bij het Educatief Centrum Grebbelinie Woudenberg/ Scherpenzeel, Brinkkanterweg 23A. Woudenberg. Tijdstip van vertrek is 19.00 uur.   Kosten voor deelname € 3,–. Gratis parkeren.

In verband met de RIVM-voorschriften, graag vooraf een afspraak maken.     Dat kan door te bellen met 06—82326441. Dan wel (bij voldoende ruimte) ter plekke naam, woonplaats en telefoonnummer te verstrekken.

De verdere data en thema’s staan op de website van de Stichting “Grebbelinie in het vizier” onder het tabblad “Wandelingen”

De eerstvolgende wandeling (De laatste van dit seizoen) staat voor 6 oktober op het programma.

Daarnaast wordt op zaterdag 19 september een Grebbelinie fietstocht georganiseerd.
De afstand is ca 15 km. Tijdsduur: 1,5 – 2 uur.

Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het Educatief Centrum Woudenberg/ Scherpenzeel. De kosten zijn € 3 pp. Parkeren is gratis.
Per 1 juli is het weer mogelijk om het Educatief Centrum te bezoeken. Van dinsdag tot en met zaterdag is de expositie geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Echter, door de RIVM-voorschriften, moet ook daarvoor een afspraak gemaakt worden. Dat kan door te bellen met 06—82326441, dan wel (bij voldoende ruimte) ter plekke naam, woonplaats en telefoonnummer te verstrekken.

De toegangsprijs is € 3,–. Kinderen tot 12 jaar (Onder begeleiding) gratis. Ook hier is het parkeren gratis.

Boek lezen over de Grebbelinie 1940?

De Hofleverancier

“De Hofleverancier”. Is een waar gebeurd verhaal in romanvorm geschreven en gaat over motorordonnans Luit Elzinga. Mei 1940 het Nederlandse leger. Een jongen van 22 jaar die op pad gestuurd wordt tijdens de eerste heftige oorlogsdagen.

https://www.bravenewbooks.nl/site/index.php?r=userwebsite/index&id=chrisouboter/bookdetails/64054

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden