Cultura Ede lanceert nieuw theaterprogramma seizoen 2020-21

Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

EDE- In september gaan de deuren van de theaterzaal in Cultura weer open.

Op 12 maart ging de theaterzaal, net als de theaters en concertzalen in de rest van Nederland op bevel van de overheid, dicht. Achter de schermen is door de medewerkers van Cultura hard gewerkt aan veiligheidsprotocollen en een aangepast theaterprogramma. Cultura start de komende weken in kleine delen de kaartverkoop van de voorstellingen in het nieuwe seizoen.

Cultura lanceert ieder jaar in mei het nieuwe theaterprogramma voor het komende seizoen. Door de coronacrisis liep dit jaar anders dan gepland. Inmiddels mogen theaters weer open en is Cultura klaar voor het nieuwe seizoen.

Trijn Romijn, theaterprogrammeur bij Cultura: “We zijn heel blij dat het theater weer open mag. We hebben hard gewerkt aan protocollen en maatregelen om de veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers te kunnen waarborgen. Het theaterprogramma moest worden aangepast. Het was flink zoeken, passen en meten. Programmeren is puzzelen, een snufje cabaret, een mespuntje muziek, een lepeltje klassiek. Op zoek naar balans: wat past in onze intieme theaterzaal, maakt deze voorstelling de wereld mooier en het publiek gelukkiger of wijzer? Ik ben altijd op zoek naar artiesten die iets bijzonders of spraakmakends doen, die opvallen of die juist in de luwte prachtige ontroerende dingen doen. Ik word blij van een gouden match: als alles op z’n plek valt. En het is gelukt. We zijn erg trots op een prachtig programma”.

Dit najaar staan er zowel diverse grote namen op het programma als opkomende talenten. Cabaret is goed vertegenwoordigd met o.a. Freek de Jonge, Dolf Jansen, Hans Dorrestijn, Peter Heerschop & Viggo Waas, Martijn Koning, Jacob Spoelstra en nieuwkomers De Fransse Eijkel en Rayan Panday. Concerten zijn er te zien van o.a. Jeangu Macrooy, Ramon valle & Typhoon, Veldhuis & Kemper en Marlijn Weerdenburg. Yentl & de Boer komen maar liefst twee avonden in november. Ook Rob de Nijs zal Cultura nog een keer aandoen. Joe Cocker en Bob Dylan komen aan bod in tributeconcerten. Joël Broekaert komt met een bijzonder theatercollege. Vera Mann geeft een zondag matineeconcert, dat te combineren is met een Culi Cultuur arrangement, inclusief een driegangendiner in Edes Proeflokaal. Olga Zuiderhoek, Bram van der Vlugt, Marcel van Roosmalen en Bright Richards (New Dutch Connections) maken het toneelprogramma compleet.

De komende weken start de verkoop van voorstellingen in kleine delen. De familievoorstellingen zijn al te boeken. En sinds maandag 20 juli is ook de verkoop van cabaretvoorstellingen gestart. De concerten en muziektheatervoorstellingen worden op maandag 3 augustus bekendgemaakt. Als laatste volgen op maandag 17 augustus de toneel, – en dansvoorstellingen en specials. Cultura lanceert het programma tot en met december. In het najaar volgt de bekendmaking van de tweede helft van het seizoen. Het programma is te bekijken en te boeken op de website van Cultura: www.cultura-ede.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden