Voor een kunstenaar stopt de inspiratie niet tijdens deze corona uitbraak

Web Zonder Woord
Foto: Cultura

Voor een kunstenaar stopt de inspiratie niet tijdens deze uitbraak. Kunst biedt troost en hierom hebben we de kunstenaars van het ‘Platform Edese Kunst’ gevraagd om hun werk tentoon te stellen, zodat u even uit de dagelijkse realiteit kan ontsnappen. Kunst moet, kunst troost.

En ook nu wanneer Cultura helaas nog dicht is, kunnen we deze kunst met u delen. De werken worden namelijk tentoon gesteld achter de ramen van Cultura, op de begane grond, zodat deze van buitenaf te zien zijn.

Deelname komt van Julia Borsboom, Ton Hardeman, Ine Boeijen, Trijn Romein, Wilma Terlouw, Alma de Vries, Yoke Ferwerda en Maarten Hindriks.

Het werk van Julia Borsboom laat zich inspireren door relaties en communicatie, transparantie en ondoorzichtigheid. Ook tijd en vervlogen tijd speelt een rol. Wat is belangrijk genoeg om te blijven bestaan als herinnering? Het werk ‘Zonder titel’ wat u kunt bewonderen bij Cultura is ook geïnspireerd door het materiaal zelf: weerspiegeling en transparantie: zie het licht komen!

Op zijn eigen herkenbare wijze schildert Ton Hardeman de ‘nieuwe wereld’. Nieuwe wereld zoals we nooit gedacht hadden…..

In de beelden van Ine Boeijen komt vaak een tafel voor. Het is een sobere vorm die iedereen herkent. De beeld-tafels zijn geen gebruiksvoorwerpen. Ze hebben een andere betekenis, geworteld in een thema. ‘Zonder voorbehoud’ is een tafel in deze bijzondere tijd, in zichzelf gekeerd, ontspannen op zijn rug liggend.

Trijn Romein heeft voor deze bijzondere tijd een tekening gemaakt met de titel ‘Kom niet aan haar /hem’. Wat gaat over afstand en nabijheid, bescherming en bezitterigheid, stoer en zacht. Het juiste evenwicht dat balanceert tussen intimiteit en afstand. Streng en nauwkeurig is Trijn Romein in haar tekeningen daarnaar op zoek.

Met het acryl doek ‘Zonder woord’ geeft Wilma Terlouw weer hoe het rustige leven radicaal anders werd. Water met de weerspiegeling is veelal een grote inspiratiebron voor haar werk.

Alma de Vries gebruikt in veel van haar werk meerdere soorten materiaal bij elkaar. Zo ook in het werk ‘Balans inhoud’. Schijnbaar moet het plastic, roze object, de steen in balans houden.

‘Is it me, for a moment?’ door Maarten Hindriks, is een op de grond liggend beeld, de vorm van een mens, maar als je goed kijkt, dan zie je, dat de afhangende plooien recht naar beneden vallen. de vorm wordt een kartonnen doos, nauwkeurig over mij heen geplaatst. Het beeld gaat dus niet over wat je ziet, maar over wat je niet ziet. Wie ben ik?

Het werk van kunstenaresse Yoke Ferwerda laat niet alleen abstracte schilderingen zien die een gedeeltelijke relatie hebben met de werkelijkheid, maar zoekt altijd een verband tussen kunst en maatschappij. Zo ook in het werk wat in deze expositie te bewonderen is: ‘Corona en schilderijen’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden