Organisaties werken samen om meivakantie leuk te maken voor kinderen

Foto: Malkander

Ede – Voor de meivakantie hebben een aantal samenwerkende organisaties voor jeugd en jongeren challenges en activiteiten bedacht. Malkander heeft een bingokaart gemaakt met 10 activiteiten. Er is een meivakantie challenge via youtube te bekijken. En voor de allerkleinste is er een kleurplatenwedstrijd!

Deelnemende organisaties zijn: Malkander, Sportservice, CJG Ede, Cultura, Doe- en Leerplaats, Thuis in Zuid, Handhaving Ede, Politie Ede en Youth for Christ.

Op deze manier hopen de organisaties wat afleiding te bieden in deze vreemde tijd. De bingokaart, kleurplaat en challenge filmpjes zijn via www.malkander-ede.nl te vinden.

Even geen huiswerk. Nog steeds 1,5 meter afstand houden. Netflix uit. Het is niet makkelijk in deze tijd om jong te zijn. Verveling ligt op de loer. Daarom hebben verschillende organisaties in Ede de handen ineen geslagen en leuke activiteiten bedacht. “We vinden het belangrijk dat jongeren niet op straat gaan hangen, en zo overlast veroorzaken”, vertelt jongerenwerker Rowin de Zwart. “Lekker bezig blijven, creatief, sportief of sociaal, helpt een jongeren om zich niet te vervelen.”

Kleurplaatwedstrijd met 6 plaatjes

Voor de allerkleinste is er een kleurplatenwedstrijd. Via de website van Malkander kun je de kleurplaat downloaden. Dit keer is het niet één plaatje, maar zes! Malkander, CJG Ede, Handhaving Ede, Politie Ede, Sportservice Ede en Youth for Christ hebben leuke prijzen ter beschikking gesteld voor de winnaars.

Bingokaart met 10 activiteiten

Malkander heeft 2 bingokaarten gemaakt. Er is er een voor jongeren tot 12 jaar, en een voor vanaf 12 jaar. Jongerenwerker Gerrie Kelderman vertelt: “We hebben gekeken naar leuke afwisselende dingen om te doen. Niet te moeilijk, maar wel anders. En daarbij ook gekeken dat de activiteiten een beetje sociaal gevoel oproepen. Ons motto is niet voor niets: met elkaar, voor elkaar.”

5 challenges via Youtube

Malkander, Sportservice Ede, CJG Ede, Cultura, Doe- en Leerplaats en Thuis in Zuid hebben challenges bedacht. Met korte introducerende filmpjes kunnen de challenges elke dag uitgevoerd worden. Elke week is er één filmpje te bekijken voor de komende vijf dagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden