Johannes Passion in Oude Kerk Ede

Foto: Sonante

Op 28 maart voert het Vocaal Ensemble Sonante Vocale in de Oude Kerk in Ede de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit.

Het is voor het eerst dat Sonante Vocale een concert in Ede geeft. Het ensemble bestaat zo’n 23 jaar en geeft voert vaak grote werken uit in Amersfoort of Utrecht. Het koor staat bekend om zijn hoogstaande uitvoering van klassieke koorwerken en wordt vooral geroemd om de beleving van de tekst. Het koor werkt altijd mee aan o.a. de Amersfoortse Bachdag en verleende in 2017 medewerking aan de viering van 500 jaar Reformatie in de Utrechtse Domkerk, waarbij ook Koning Willem-Alexander aanwezig was.

De Johannes Passion van J.S. Bach is weliswaar iets minder bekend maar zeker niet minder indrukwekkend dan de bekende Mattäus Passion. Het vertelt de geschiedenis van de lijdende Zoon van God volgens het Johannesevangelie vanaf het moment dat Jezus met Zijn discipelen de eetzaal verlaat tot het moment van Zijn begrafenis.

Aan het concert in de Oude Kerk onder leiding van Patrick Pranger wordt meegewerkt door het orkest Amsterdam Corelli Consort en de solisten Edward Ross (tenor/evangelist), Martijn Sanders (bas/Christuspartij), Tanja Obalski (sopraan), Florieke Beelen (alt) en Hans Voschezang (bas).

Tijdens het concert komen elementen terug uit de tijd dat J.S. Bach de Johannes Passion uitvoerde, zoals een orgelwerk dat verzorgd wordt door Maurits Bunt en het Crucifixus van Lotti, dat voorafgaand aan de Johannes Passion gezongen wordt.

In de pauze is er een gratis consumptie in het naastgelegen gebouw Rehoboth. Kaarten in de voorverkoop kosten € 25,-. Verdere informatie vindt u op www.sonantevocale.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden