MARE speelt In Vrede ter ere van 75 jaar Vrijheid

Foto: MARE

Hoe leven we in vrede? Hoe ouder je wordt, hoe meer je je realiseert dat alles stopt. Dat bij het sterven van elke persoon, cruciale informatie verloren gaat. Hoever mag je gaan om elke druppel informatie uit iemand te persen? Wat is heiliger: ‘de waarheid’ of de mens die daar omheen zit? Als een schil.

Wat gebeurt er als je er achter komt dat je een andere identiteit hebt dan je altijd dacht? Dat je ouders je ouders niet zijn. En je de geschiedenis van je familie niet kent. Wat gebeurt er als jouw perspectief op goed en fout niet overeenkomt met het perspectief van anderen? Wat doet oorlog met mensen? En hoe kan het dat, ondanks dat 75 jaar geleden de vrede werd uitgeroepen, er voor veel mensen nog lang geen vrede is?

In Vrede van Rik van den Bos is een voorstelling over de verwoestende én verbindende kracht van verhalen en werd in 2019 enthousiast ontvangen. Nu haalt toneelvereniging MARE uit Bennekom de voorstelling op 5 en 7 februari 2020 naar Akoesticum. De regie is in handen van Casper Coenegracht.

 

Woensdag 5 en vrijdag 7 februari; aanvang 20.15 uur; Akoesticum Ede

Kaarten reserveren en meer informatie via akoesticum.org/invrede of via mare-toneel.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden