Zondagmiddagconcert, 19 januari, Phoenix Trio in Huis Kernhem

Foto: Kernhem

Het Phoenix Ensemble is opgericht in 2017 in Rotterdam door de Italiaanse klarinettiste Letizia Elsa Maulà en de Italiaans-Duitse celliste Sylvia Cempini.  Het ensemble bestaat uit een groep professionele musici van verschillende nationaliteiten die elkaar in Rotterdam gevonden hebben en gedreven worden door eenzelfde passie voor muziek.

Zij brengen dat tot uitdrukking door in verschillende formaties te spelen, om zo verschillende klanken en klankkleuren te kunnen laten horen. Voor het concert in Kernhem spelen ze samen als trio (viool, cello, klarinet) met de Amerikaans-Nederlandse violist Ian de Jong. Het ensemble draagt de naam “Phoenix”, naar de mythologische vogel die steeds herboren wordt uit zijn eigen as. Het verwijst naar ‘hun bakermat’, de stad Rotterdam die zo geweldig is herbouwd na de verwoesting door het bombardement van 1940.

Het Phoenix ensemble speelt naast de gebruikelijke werken uit de klassieke en romantische periode ook minder bekende en hedendaagse muziek. Voor het concert op 19 januari staat een klassiek menu op het programma met muziek van Mozart (2 divertimenti), Scarlatti en de onbekendere componist Nicolas Bacrì. Van zijn hand is het werk Im Volkton. Dit werk zit vol met instrumentele uitdagingen. Naast de virtuositeit van de musici, moeten ze in staat zijn zeer fijn contrasterende muzikale sferen te verklanken. Soms abrupt voorbijgaand aan de zoete lichtheid van een wals. Aantekening bij de partituur: “Met tederheid maar niet zonder kwaadaardigheid”. Humor is ook in deze muziek van Nicolas Bacrì te horen…

Zie ook: https://www.huiskernhem.nl

Locatie: Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

Datum: 19 januari 2020

Aanvang: 12.00u (zaal open 11u30)

Kaarten aan de zaal of via de website

Toegangsprijs: 10 euro (geen pinbetaling)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden