Chansons en Reggae bij Dante in Cultura

CaféDante
Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 28 november is het alweer het laatste Cultureel Café Dante van het jaar. Het beloofd dan ook een bijzonder swingende en culturele avond te worden!

Het ensemble Duo Bagage et Ses Amis trapt de avond af. Deze groep zorgt voor verrassende combinaties van poëzie, zang en pianomuziek. Hun programma bestaat uit Chansons, Nederlandstalige levensliedjes en voordrachten van eigen gedichten.

Hierna is de beurt aan kunstenaar Adri Verhoeven. Als echte Edenaar is het U misschien wel eens opgevallen dat er grote keien verspreid liggen door de gemeente Ede. Zijn het souvenirs uit de IJstijd, iets buitenaards of is er toch een andere verklaring voor? In totaal zijn er twaalf plekken waar de keien liggen, van het centrum van Ede via de Hoge Veluwe tot aan het Kröller- Müller Museum in Otterlo. Adri Verhoeven is zijn hele leven al geboeid door stenen en komt bij Dante vertellen over deze mysterieuze steenformaties.

Vanaf 21 December biedt Huis Kernhem weer een podium aan amateurkunstenaars uit de gemeente Ede.  Het is alweer de 26ste AmateurXpositie en voor het eerst is er een thema aan verbonden, namelijk `Vrijheid`. Toon Nagel van Stichting Kernhem komt hier aandacht voor vragen. En U kunt zich natuurlijk nu al aanmelden.

Daan Overeem komt met nieuws over de bekende Stingerbol en Arjan Keene zorgt deze avond voor gevatte dichtkunst.

De avond wordt swingend afgesloten met reggaemuziek door de band Skankin` Vibes. Deze achtkoppige band speelt zowel covers als eigen nummers. Ze willen het publiek enthousiasmeren en `Good Vibes` teweeg brengen. En natuurlijk mag er weer gedanst worden!

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, Molenstraat 45. Het programma start om 20.15 uur en zal rond 23.00 uur eindigen. Gratis parkeren op het Kuiperplein. De volgende Dante is op 23 januari 2020.

Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina of onze website www.ccdante.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden