In Between en Onbeperkt Talent geven op 16 november een gezamenlijk concert

Foto: Ede.nieuws.nl

De koren In Between en Onbeperkt Talent slaan de handen ineen voor een gezamenlijk concert op 16 november.

Tijdens dit avondvullende optreden brengen ze hun Nederlandstalige repertoire ten gehore. Ze nemen ieder een deel van de avond voor hun rekening, maar er wordt ook gezamenlijk gezongen. Dit alles is getiteld: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

En dat is precies wat er zal gebeuren met nummers als ‘Zwart-Wit’, ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, ‘Avond’ en ‘Jan Klaassen’. Want een lied van streekgenoot Rob de Nijs mag niet ontbreken. Net als het nummer ‘Als Wij Niets Doen’, uit de musical Soldaat van Oranje. Hiermee wordt stilgestaan bij 75 jaar bevrijding. De koren treden regelmatig op, maar deze samenwerking is nieuw.

De basis hiervoor werd gelegd door In Between koorlid Ben Rietkerk. Hij biedt ook bij koor Onbeperkt Talent regelmatig een helpende hand achter de schermen. Hij vertelt: “Bij In Between staat zingen voorop en wij gaan de uitdaging niet uit de weg om een moeilijker stuk in te studeren en te laten horen. Wij zingen naast popnummers ook zwaardere klassieke stukken.” Uitdagingen zijn ook Onbeperkt Talent – eveneens vertolker van popmuziek – niet vreemd.

Koorlid Olga van der Zanden legt uit: “Bij ons koor zingen mensen met en zonder beperking samen en het publiek is altijd positief verrast door onze uitvoeringen. Bij ons is het even niet belangrijk wat iemand niet kan. We hebben heel veel plezier in het zingen en tegelijk is het niveau de afgelopen jaren gestegen. Dat is vooral te danken aan de enorme inzet van onze dirigent.” Dat het goed gaat met dit koor is te zien aan het ledenaantal dat de afgelopen jaren is verdubbeld. “Er bestaan inmiddels meer koren waarin ook mensen met een beperking terecht kunnen, maar ten tijde van onze oprichting in 2006 was Onbeperkt Talent het enige koor in deze categorie”, aldus Olga.

De koren bereiden zich afzonderlijk van elkaar al maandenlang voor op dit concert tijdens hun wekelijkse repetities. Ook wordt er twee keer gezamenlijk geoefend om op 16 november een wervelend optreden neer te kunnen zetten.

Kaartjes kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via de koorleden en op 16 november aan de kassa. Zaal open: 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: De kerk van de Baptistengemeente (voormalig RK Goede Herderkerk) aan de Ganzeweide 17 te Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden